Naslovnica > Cijenjeno svjetsko priznanje u automobilskoj industriji dobio Hyundai i20

Cijenjeno svjetsko priznanje u automobilskoj industriji dobio Hyundai i20Nova generacija Hyundaija i20 dobila je jedno od najcjenjenijih priznanja u automobilskoj industriji – “Zlatni volan 2015”. Kompaktni automobil je osvojio nagradu po izboru čitatelja u kategoriji malih automobila i on je prvi od Hyundai automobila ikada koji je osvojio prestižnu nagradu.

Program “Zlatni volan”, koji slavi 40. obljetnicu, svake godine prepoznaje najbolje nove automobile. U organizaciji njemačkog automobilskog magazina Auto Bild te tjednika Bild am Sonntag, provodi se u suradnji sa sestrinskim publikacijama iz 20 zemalja. U glasovanju je sudjelovalo 425.000 čitatelja diljem Europe.

Peter Schreyer, predsjednik i glavni dizajner (CDO) Hyundai Motor Grupe, primio je nagradu na svečanosti u Berlinu.

“Jako smo ponosni što su čitatelji impresionirani jednim od najmlađih članova naše flote. To je još jedan dokaz da dobro napredujemo u dizajnu, kvaliteti i samom obrtništvu”, rekao je Schreyer.

Ovo najnovije priznanje za novu generaciju i20 samo je jedno u nizu. Do sad je dobio i poznate nagrade Red Dot Design te iF Design. I20 je također proglašen najboljim autom u svojoj klasi ranije ove godine u sveobuhvatnoj procjeni malih automobila koju je proveo Auto Bild.