Drugi dvostruki podij u sezoni za Hyundai Motorsport!

Hyundai Motorsport ostvario je jedan od najboljih momčadskih rezultata. Sa svojim i20 WRC vozilom nove generacije, naša momčad dva puta se penjala na pobjednički podij zauzevši drugu i treću poziciju na utrci u Španjolskoj. Četvrtu poziciju u ukupnom poretku zauzeo je H. Paddon, čime je Hyundai Motorsport ostvario izvrstan rezultat i ostvario 3 plasmana u top 4 rezultata na katalonskoj utrci.
Domaći heroj Dani Sordo osvojio je drugo mjesto, čime je došao do drugog podija u sezoni, dok je Thierry Neuville zauzeo treću poziciju i čak peti put ove sezone plasirao se među pobjedničku trojku.
Hayden Paddon zauzeo je četvrtu poziciju dok je Kevin Abbring ostvario najbolji plasman u WRC karijeri plasmanom u najboljih 7 kroz sva četiri ulaska u cilj. Hyundai Motorsport sada ima ukupno 10 plasmana na pobjedničko postolje ove sezone.

U ukupnom poretku vozača T. Neuville zauzima drugu poziciju, H. Paddon je četvrti dok D. Sordo drži petu poziciju. U ukupnom poretku proizvođača, Hyundai Motorsport samouvjereno drži drugu poziciju koju ne namjerava ispustiti do kraja tekuće natjecateljske sezone.

FIA Svjetsko reli prvenstvo sada seli u Veliku Britaniju, točnije na Wales Rally GB gdje nam slijede novi napeti trenuci u borbi za što bolji finalni plasman. Utrka se održava od 27.-30. listopada.

U nastavku pogledajte rezultate sa Rally de Espana:

  1. S. Ogier / J. Ingrassia (Volkswagen Polo R WRC) 3:13:03.6
  2. D. Sordo / M. Martí (Hyundai New Generation i20 WRC)+15.6
  3. T. Neuville / N. Gilsoul (Hyundai New Generation i20 WRC) +1:15.0
  4. H. Paddon / J. Kennard (Hyundai New Generation i20 WRC) +1:27.8
  5. M. Østberg / O. Floene (Ford Fiesta RS WRC) +3:24.4
  6. O. Tanak / R. Molder (Ford Fiesta RS WRC) +5:24.9
  7. K. Abbring / S. Marshall (Hyundai i20 WRC) +7:31.3
  8. J. Kopecky / P. Dresler (Škoda Fabia R5)+9:05.1
  9. P. Tidemand / J. Andersson (Škoda Fabia R5)+9:20.4
  10. C. Breen / S. Martin (CitroënDS3 WRC) +9:57.1