Hyundai na europskom tržištu

Mobilnost budućnosti, gospodarski rast i nova radna mjesta

Hyundai Motor svakodnevno dokazuje svoju posvećenost europskom tržištu, s ciljem da do 2020. godine postane azijski automobilski brand broj 1 u Europi. Više od 90% svih Hyundai vozila prodanih u Europi dizajnirani su, konstruirani, proizvedeni i ispitani u Europi, što je posljedica ulaganja u Njemačkoj, Češkoj i Turskoj, koja s nesmanjenim intenzitetom traju još od 1990-ih godina.

Tijekom 2006. godine, Hyundai je otvorio svoje europsko sjedište Hyundai Motor Europe (HME) u njemačkom Offenbachu (Frankfurt), odakle upravlja operativnim aktivnostima za europsko tržište. U prvih devet mjeseci 2016. godine Hyundai je ostvario rekordnu prodaju te je s 386.480 registracija zabilježio rast od 8,8% u odnosu na dosad najuspješniju 2015. godinu.

Hyundai_Infografika-Europa_900x650_HR_01

Za Hyundai kupce u Europi dizajn postaje glavni razlog kupovine. Zato europski Odjel za dizajn i Odjel za istraživanje i razvoj, smješteni u Hyundai Motor Europe Technical Centru (HMETC) u Rüsselsheimu, imaju zadatak osigurati da svaki Hyundai model zadovoljava želje i potrebe europskih kupaca. U najnovijim Hyundai modelima, kao što su nova generacija i30 ili Hyundai Tucson, ogleda se utjecaj HMETC-a na dizajn i tehnologiju modela. U ĺzmitu (Turska), oko 100 km jugozapadno od Istanbula, nalazi se najveći i najstariji Hyundai Motor proizvodni pogon izvan Koreje. Hyundai Assan Otomotive Sanayi osnovan je 1997. godine i do sada je zaposlio više od 2.350 ljudi na prostoru od 123.000 četvornih metara, uz asistenciju više od 170 najsuvremenijih robota. Nova ulaganja u tvornicu u 2013. godini za proizvodnju modela i10 i i20, povećala su godišnji proizvodni kapacitet na oko 245.000 jedinica. Zbog visoke potražnje za Hyundai automobilima, češka tvornica već od otvaranja 2008. godine radi s punim kapacitetom. U lipnju 2016. godine proizveden je dvomilijunti automobil – samo sedam godina, sedam mjeseci i sedam dana nakon prvog automobila! Tvornice zadovoljavaju najviše standarde kvalitete s ciljem potpunog zadovoljstva europskih kupaca, što je okrunjeno jedinstvenim jamstvenim paketom. Kupci novih Hyundai vozila dobivaju 5 godina trostrukog jamstva koje se sastoji od 5 godina jamstva bez ograničenja kilometraže, 5 godina jamstva mobilnosti te 5 godina preventivnih pregleda vozila.