Potpuno novi Ioniq dobio maksimalnih 5 NCAP zvjezdica za sigurnost

Potpuno novi Hyundai IONIQ, prema ocjeni vodeće europske udruge na području sigurnosti u prometu, dobio je maksimalnih 5 zvjezdica za sigurnost. Hyundai IONIQ uspješno je položio testove u čak četiri kategorije: zaštita za odrasle putnike, sigurnost djece, sigurnosni sustavi potpore i zaštita pješaka, čime je dokazao kako se radi o jednom od najsigurnijih modela u klasi.

Ioniq ima dugačak popis aktivnih standardnih sigurnosnih značajki na svim verzijama pogona, uključujući automatsko kočenje u slučaju nužde, sustav upozorenja o napuštanju vozne trake, sustav održavanja brzine vozila (ACC) i još mnogo toga. Uz svu raspoloživu opremu, kod novog Ioniqa možete birati i vrstu pogona: hybridnu, električnu ili plug-in hybridnu.

Osim tehnologija koje su testirane od strane EURO NCAP udruženja, Ioniq također nudi izvrsne značajke kao što su sustav nadzora nad mrtvim kutom te kamera za vožnju unatrag. Ovi sustavi upozoravaju vozača na okolinu (druga vozila, predmete i putnike), kako bi njegov pogled uvijek ostao prikovan uz cestu i smanjio mogućnost sudara.

Značajke koje osiguravaju pasivnu sigurnost upotpunjuju impresivne EURO NCAP rezultate. U njih, između ostalog, spada i čelik visoke čvrstoće, uz koji je podvozje novog IONIQ-a čvršće za čak 53%. Takvo podvozje efikasno apsorbira energiju te smanjuje distorziju u svrhu zaštite putnika u slučaju sudara. Nadalje, poboljšana struktura karoserije, dopunjena stražnjim odbojnikom izrađenim od vlakana visoke čvrstoće, osigurava jaku izdržljivost IONIQ linije.

Ukupno 7 zračnih jastuka uzduž cijele unutrašnjosti (uključujući zračni jastuk za koljena vozača) još su jedan faktor koji je utjecao na pozitivne rezultate EURO NCAP testa. Hyundai sada uz veliki optimizam gleda na cijeli IONIQ projekt, čija je prodaja krenula u Europi (hybrid, electric), a uskoro se očekuje i uvođenje Plug-in modela na europsko tržište.