1.0 T-GDI

Benzinski motor Za ekonomičniju vožnju možete odabrati smanjeni jednolitarski T-GDI trocilindarski turbobenzinski motor sa 120 KS (88 kW) i 172 Nm. Iskoristite manju potrošnju goriva uz pomoć elektronički kontroliranog pokretača ventila za ograničavanje tlaka prednabijanja koji smanjuje crpne gubitke te poboljšava odaziv na gas i okretni moment pri malom broju okretaja. GDI injektor s iznadprosječnim tlakom od 200 bara osigurava čisto sagorijevanje i smanjuje potrošnju goriva i emisiju štetnih tvari. Motor je u ponudi s prednjim pogonom i ručnim mjenjačem sa 6 brzina. 120ks 172Nm

Hyundai KONA Performanse - Benzinski motor 1.0 T-GDI

1.6 T-GDI

Benzinski motor
Potentni KONA 1.6 turbobenzinski motor stiže od 0 do 100 za manje od 8 sekundi. Projektiran unutar kuće, 1.6 T-GDI četvero-cilindarski turbo benzinac sa 177 KS (130 kW) i 265 Nm okretnog momenta pruža vam snagu i spremnost za lako hvatanje u koštac s gradskim ulicama i ruralnim putevima. Kombiniran je s Hyundaijevim novo konstruiranim, kompaktnim pogonom na sva četiri kotača i učinkovitim automatskim mjenjačem sa 7 brzina i dvostrukom spojkom (DCT).
177ks
265Nm

1.6 CRDI

Dizelski motor

Novi,efikasan i pouzdan, 1.6 CRDI Smartstream dieselski motor kao odgovor dugorčnim ciljevima i standardima CO2 emisije, dolazi u dvjema razinama snage: 115 KS sa šeststupanjskim mjenjačem i prednjim pogonom te 136 KS uz sedmobrzinski automatski DCT mjenjač s dvjema spojkama i opcijskim pogonom na sve kotače.

.

Ručni mjenjač sa 6 brzina

Ručni mjenjač sa 6 brzina

KONA će vas zadiviti ručnim mjenjačem sa 6 brzina optimiziranim za manju potrošnju goriva. Kombiniran je s tro-cilindarskim turbo benzinskim motorom od 1,0 litre i pogonom na prednje kotače.

Automatski mjenjač sa 7 brzina i dvostrukom spojkom (DCT)

Automatski mjenjač sa 7 brzina i dvostrukom spojkom (DCT)

KONA ima nešto i za ljubitelje brzine; automatski mjenjač* sa 7 brzina i dvostrukom spojkom (DCT) koji kombinira malu potrošnju goriva i užitak u vožnji ručnoga mjenjača s komforom automatskoga mjenjača. Postoje dva režima rada: normalni i sportski. U sportskome režimu drugačija je konfiguracija
brzina te se one zadržavaju duže prije prebacivanja.

* Dostupan uz motor 1.6 T-GDI

Uhvati.

Uhvati zavoj. KONA nudi mogućnost pogona na sva četiri kotača (4WD)* za optimalno rukovanje i prolaženje kroz zavoje. Uz 4WD vožnja po klizavim površinama i neravnim izvangradskim putevima sigurnija je i puno zabavnija. Sa sklopom za naprednu kontrolu držanja podloge i naginjanja u zavojima kojim se poboljšava agilnost i stabilnost, aktivno se raspodjeljuje okretni moment prilikom ubrzavanja u zavojima. To pak omogućava vrlo uzbudljivu voznu dinamiku – jer nije uvijek riječ samo o tome da se negdje stigne, nego kakav osjećaj pri tome imamo.

* Uz razinu opreme GRIPit
KONA nudi mogućnost pogona na sva četiri kotača (4WD)
Projekcijski zaslon

Projekcijski zaslon

Novi projekcijski zaslon* ima odličnu vidljivost koja je vodeća u klasi, te unaprjeđuje sigurnost time što projicira važne informacije poput brzine, navigacijskih komandi i upozorenja točno u razini vaših očiju.

* U seriji uz razine opreme LOVEit & GRIPit
8“ zaslon osjetljiv na dodir

8“ zaslon osjetljiv na dodir

Zaslon veličine 8” osjetljiv na dodir** objedinjuje 3D navigaciju, medijske funkcije i funkciju povezivanja s pametnim telefonom. Dolazi uz besplatnu 7-godišnju pretplatu na LIVE usluge, s informacijama u realnom vremenu u prometu, vremenskim prilikama, kontroli prometa i prometnih radara te zanimljivim lokacijama u blizini. Pored toga, Hyundai osigurava besplatno doživotno ažuriranje sustava navigacije, odnosno do 10 godina nakon prestanka proizvodnje modela.

**u seriji od razine opreme ROCKit Kontrola prometa i prometnih radara nije dostupna u svim zemljama.
Bežično punjenje pametnog telefona

Bežično punjenje pametnog telefona

Smještena u središtu konzole, ploha za bežično punjenje pametnog telefona* (Qi standard) omogućava jednostavno punjenje kompatibilnog pametnog mobitela bez nezgrapnih kabela.*

* Dostupno od razine opreme ROCKit
Digitalni informativni zaslon

Digitalni informativni zaslon

LCD zaslon putnog računala u boji, veličine 4.2″*, optimalno postavljen i dobre čitljivosti, pokazuje važne informacije za vozača poput stanja aktivnih sigurnosnih funkcija, preostali doseg i potrošnju goriva, navigacijske upute, vanjsku temperaturu i još mnogo toga.

*  Dostupan uz razine opreme LOVEit & GRIPit