Sustav za pomoć izbjegavanja sudara straga (RCCA)

Sustav za pomoć izbjegavanja sudara straga (RCCA)

Hyundaijev pionir, tijekom vožnje unatrag iz parkirnih mjesta s lošim pregledom, sustav ne samo da vas upozorava ako vam se vozila približavaju bočno, nego i automatski koči. Savršen za parkirališta i gradsku vožnju. Upotrebom stražnjih kutnih radara, sustav skenira područje od 180° iza vozila te se aktivira kad se ubaci u stupanj prijenosa za vožnju unatrag.

Sustav upozorenja prilikom prelaska vozne trake (LKA)

Sustav upozorenja prilikom prelaska vozne trake (LKA)

Poput dobrog kopilota, sustav LKA pomaže vozaču da budno prati okolinu pomoću kamera za nadzor oznaka na kolniku. Aktivira se pri brzini od 60 km/h i određuje položaj vozila u voznoj traci te zvučno i vizualno upozorava vozača kako bi ispravio položaj. Ako vozač ne reagira sustav uvodi korektivno upravljanje kako bi vratio vozilo natrag u siguran položaj.

Sustav pomoći za izbjegavanje sudara u mrtvom kutu (BCA)

Sustav pomoći za izbjegavanje sudara u mrtvom kutu (BCA)

Pomoću 2 radarska senzora u donjem dijelu stražnjeg branika sustav vas vizualno upozorava na promet u području mrtvog kuta. Ako u takvoj situaciji uključite pokazivač smjera, sustav pomoći pri promjeni vozne trake oglasit će zvučno i prikazati vizualno upozorenje.

Sustav potpore pri izbjegavanju frontalnog sudara (FCA)

Sustav potpore pri izbjegavanju frontalnog sudara (FCA)

Snimajući cestu ispred vas radarom i kamerom, sustav FCA automatski koči kad otkrije naglo kočenje vozila ispred vašeg ili pješaka na cesti. Prvo vozača upozorava vizualno i zvučno, zatim aktivira kočnicu u skladu sa stupnjem opasnosti od sudara te primjenjuje maksimalnu silu kočenja kako bi se izbjegao sudar. Sustav se aktivira kada se ispred vozila otkrije drugo vozilo, pješak ili biciklist brzine veće od 10 km/h.

Pametni tempomat sa sustavom stop & go (SCC w/ S&G)

Pametni tempomat sa sustavom stop & go (SCC w/ S&G)

Pomoću prednjih radarskih senzora, pametni tempomat sa sustavom stop & go održava brzinu i razmak od vozila ispred vašega konstantnima automatskim ubrzavanjem i kočenjem. Ako se promet zaustavi, sustav stop & go primjenjuje kočnicu dok se vozilo ne zaustavi te ubrzava na željenu brzinu čim je cesta čista. Sustav radi pri brzinama od 0 do 180 km/h.

Štiti vas i vaše najmilije

Potpuno novi Santa Fe profitira od vrhunske čvrstoće zbog upotrebe naprednog čelika velike čvrstoće i velike mogućnosti apsorpcije energije što štiti putnike u slučaju sudara. Tu je i šest zračnih jastuka: dva prednja zračna jastuk, dva bočna zračna jastuka i dvije zračne zavjese od prvog do drugog reda sjedala koja štiti i vozača i putnike.

Šest zračnih jastuka: dva prednja zračna jastuk, dva bočna zračna jastuka i dvije zračne zavjese od prvog do drugog reda sjedala koja štiti i vozača i putnike.