Hyundai Motor i Uber najavili partnerstvo za zračnu vožnju predstavljanjem taksi modela

Uber i Hyundai najavili su novo partnerstvo kako bi razvili Uber Air Taxis za buduću mrežu dijeljenja zrakoplovne vožnje, a predstavljen je i novi cjeloviti koncept zrakoplova na Sajmu potrošačke elektronike (CES). Hyundai je prva automobilska tvrtka koja se pridružila inicijativi Uber Elevate, a donijeli smo sposobnost proizvodnje automobila i uspješne rezultate u masovnoj proizvodnji električnih vozila. Koncept zračnog vozila kojeg je predstavio Hyundai stvoren je kroz Uberov postupak dizajniranja, pristupom inspiriranim NASA-om koji pokreće inovaciju javnim puštanjem koncepata dizajna vozila, tako da ih svaka kompanija može upotrijebiti za inovaciju svojih modela taksi vozila i inženjerskih tehnologija.

U ovoj zračnoj simbiozi Hyundai će proizvoditi i isporučivati zračna vozila, a Uber će pružati usluge podrške u zračnom prostoru, vezu s kopnenim prijevozom i korisničkim sučeljima. Obje strane surađuju na infrastrukturnim konceptima za podršku pri polijetanju i slijetanju ove nove klase vozila. Hyundai je surađivao s Uber Elevate na razvoju modela PAV (osobno zrakoplovno vozilo), S-A1, koji koristi inovativne dizajnerske procese za optimizaciju električnog zrakoplova okomitog polijetanja i slijetanja za potrebe zračne vožnje.

S-A1 dizajniran je za vožnju brzine do 290 km/h, visinu krstarenja od 300 do 600 m nadzemne vožnje do 100 km. Ovo Hyundai vozilo bit će 100% električno, a trebat će 5-7 minuta za punjenje. Na početku će koristiti pilota, a kasnije će postati autonomno. Kabina je dizajnirana s četiri putnička sjedala, što omogućuje vozačima da se lako ukrcaju i iskrcaju uz dovoljno mjesta za osobnu prtljagu.