Hyundai Motor predstavio dizajn elektrificiranog streamlinera IONIQ 6

Hyundai Motor je predstavio aerodinamični i bezvremenski dizajn dugo očekivanog modela IONIQ 6, drugog modela svoje marke IONIQ posvećene samo električnim baterijskim vozilima. IONIQ 6, koji Hyundai opisuje kao “Electrified Streamliner”, aerodinamički je oblikovan i inovativno koristi održive materijale kako bi odražavao vrijednosti današnjih kupaca električnih vozila.

Hyundaijev novi model u IONIQ BEV liniji uspješno kombinira modernu estetiku i funkcionalnu učinkovitost

Nadahnut Hyundaijevim konceptom Prophecy EV, IONIQ 6 karakteriziraju čiste, jednostavne linije i čista aerodinamična forma koju Hyundaijevi dizajneri opisuju kao Emotional Efficiency (Emocionalna učinkovitost). Elektrificirana aerodinamična forma IONIQ-a 6 i pažljivo dizajnirana unutrašnjost koja podsjeća na čahuru utjelovljuju siluetu za novu eru električne mobilnosti, dok sveukupna tema dizajna ‘Etička jedinstvenost’ odražava Hyundaijevu predanost energetskoj učinkovitosti i ekološkoj odgovornosti usmjerenoj na kupca.

Dizajn IONIQ-a 6 usmjeren je na čovjeka, etičan je i jedinstven

Dizajn IONIQ 6 od početka je bio usredotočen na čovjeka, s unutarnjim prostorom koji se razvijao usporedno s vanjskim oblikom. Uloženi su napori da se poveća i optimizira unutarnji prostor, rastežući ga sprijeda i straga, što je rezultiralo jedinstvenom aerodinamičnom siluetom i prostranom unutrašnjosti.

Jednostruko zakrivljena linija elegantne, ali funkcionalne estetike

IONIQ 6 je elektrificirani streamliner koji ostvaruje ideju emocionalne učinkovitosti istovremeno zadovoljavajući estetske i funkcionalne potrebe kupca. Aerodinamički oblikovana silueta s jednostavnim, ali senzualnim oblinama nudi novu tipologiju za eru EV mobilnosti.

IONIQ 6 ima izuzetno niski koeficijent otpora zraka od samo 0,21, uz pomoć niskog nosa vozila, aktivnih zračnih zakrilaca sprijeda, reduktora razmaka među kotačima i dodatnim tankim digitalnim bočnim retrovizorima .

IONIQ 6 predstavlja i novodizajnirani znak ‘H’ i koristi više od 700 parametarskih piksela za jedinstvenost

IONIQ 6 također integrira više od 700 parametrijskih piksela na različitim mjestima, kao što su prednja svjetla, stražnja kombinirana svjetla, prednji donji senzori, ukrasi ventilacijskih otvora i indikator središnje konzole, kako bi se naglasio identitet marke IONIQ u cijelom vozilu.

Visoko postavljena kočiona stop svjetla s parametrijskim pikselima (HMSL) na straga donose upečatljivo svjetlo kad se pritisne kočnica. Kako bi se dodatno istaknula jedinstvenost modela IONIQ 6, novodizajnirana Hyundaijeva ‘H’ oznaka postavljena je na prednji i stražnji dio vozila.

Čahurom nadahnuta unutrašnjost pruža pažljivo dizajniran osobni prostor na kotačima

Unutrašnjost IONIQ-a 6 u obliku čahure služi i kao udobno skrovište i kao osobni prostor, prepun praktičnih značajki i održivih materijala, koji olakšavaju pažljivo, ekološki prihvatljivo iskustvo mobilnosti i stil života.

Dvobojna ambijentalna rasvjeta krasi cijeli interijer IONIQ-a 6. Korisnici mogu birati iz spektra od 64 boje i šest dvobojnih tema koje su razvili stručnjaci za boje, kako bi se vozači i putnici osjećali opušteno i ugodno.

Ekološki prihvatljivi materijali na različitim dodirnim točkama radi održivosti

U skladu s temom Etičke jedinstvenosti IONIQ-a 6 i nadahnuti današnjim ekološki osviještenim potrošačima, dizajneri su primijenili održive materijale na vanjštinu, uključujući recikliranu pigmentnu boju od otpadnih guma na obloge i pigmentnu boju bambusovog ugljena na karoseriji.

Unutrašnjost IONIQ-a 6 također je uređena održivim materijalima i bojama. Ovisno o razini opreme, to uključuje eko kožu (sjedala), recikliranu PET tkaninu (sjedala), bio TPO kožu (kontrolna ploča), bio PET tkaninu (glavna obloga), bio boju dobivenu od biljnih ulja (vrata) i tepih od recikliranih ribarskih mreža — prvi put za marku IONIQ.

IONIQ 6 na digitalnom billboardu i svjetska premijera

Nakon otkrivanja dizajna automobila, Hyundai objavljuje impresivan i dojmljiv dizajnerski 3D digitalni film na tri globalna mjesta s billboardima istovremeno, a svjetska premijera IONIQ 6 održat će se u srpnju, kada će Hyundai otkriti sve specifikacije, uključujući značajke elektrificiranog streamlinera i napredne tehnologije.

 

Za više informacija o IONIQ 6 posjetite stranicu kampanje: https://ioniq6.hyundai.com.

 

* Napomena: Dostupnost karakteristika dizajna opisanih u ovom izdanju može se razlikovati ovisno o opremi i regiji.