IONIQ 6 – energetski najučinkovitije električno vozilo (EV) na tržištu

Novi IONIQ 6 Electrified Streamliner model ima domet od 614 kilometara po punjenju

Hyundai Motor grupa kupcima IONIQ-a 6 pruža tehnologiju baterije koja omogućuje veliki domet i vožnju bez stresa. S WLTP ocjenom potrošnje energije od 13,9 kWh/100 kilometara, kada kasnije ove godine krene s prodajom, IONIQ 6 bit će jedan od energetski najučinkovitijih električnih vozila (EV) na tržištu.

Dizajn IONIQ-a 6 prilagođen je različitim stilovima svakog vozača

Zahvaljujući E-GMP-u (električnoj globalnoj modularnoj platformi) IONIQ 6  pruža optimalne električne performanse i brzo punjenje od 800 V s dometom do 351 kilometar u samo 15 minuta, odnosno od 10% do 80% IONIQ 6 će se napuniti za otprilike 18 minuta i podržava punjenje od 400 V bez potrebe za dodatnim komponentama ili adapterima.

Kako bi najbolje zadovoljio potrebe putnika, Electrified Streamliner iskorištava E-GMP i osigurava međuosovinski razmak od 2950 mm. To je samo jedna od mnogih pogodnosti koje pruža E-GMP.

IONIQ 6 može biti radna stanica ili prijenosni power bank na kotačima zahvaljujući inovativnoj tehnologiji Vehicle-to-Load (V2L). V2L korisniku omogućuje punjenje električnih uređaja kada se nalazi daleko od priključka struje, poput kampiranja ili vanjskih projekata. Ove inovativnosti čine IONIQ-a 6 automobilom iz snova koji se s lakoćom prilagođava svakom stilu života.

Hyundai Motor je maksimalno povećao domet potpuno električne vožnje IONIQ-a 6 kroz detaljno projektiranje aerodinamike
Aerodinamični izgled IONIQ-a 6 i elementi dizajna, kao što su aktivna zračna klapna, kotač zračne zavjese, integrirani stražnji spojler i reduktori razmaka među kotačima, značajno su poboljšali aerodinamičke performanse modela, što ga svrstava među najuglađenija vozila na svijetu.

Konkretno, kotač reduktori minimaliziraju prazan prostor između prednjeg branika i guma radi poboljšanja aerodinamičkih performansa oko otvora kotača. Tako nešto je primijenjeno po prvi puta u dizajnu Hyundai modela, a omogućuje vozačima Electrified Streamlinera posebnu ugodnost prilikom vožnje.