Hyundai KONA i i30 Fastback – Dobitnici iF Design Award 2018.

Čak dva međunarodna priznanja za dizajn automobila iF Design Award 2018. osvojio je Hyundai, za KONU i i30 Fastback.

KONA, kao istinski SUV odražava, život urbanog kupca i njegovu individualnost. Moderan i proporcionalan izgled KONE dodatno je naglašen kaskadnom rešetkom hladnjaka koja predstavlja jedan od novih simbola Hyundai identiteta.

Dizajn interijera KONE reflektira vanjsku temu, s glatkim, oblikovanim površinama na ploči s instrumentima i daje mogućnost kupcima da kreiraju vlastiti stil, jer dolazi uz deset dostupnih boja karoserije i dvije boje krova.

Osim KONE, nagradu osvaja i i30 Fastback koji kombinira duh sportskog coupea i udobnosti, a zbog svog karizmatičnog dizajna vjerojatno je najatraktivniji od svih modela u i30 liniji. Ovo je drugi put za redom da član obitelji i30 osvaja ovu prestižnu nagradu.

„Nagrade potvrđuju našu predanost razvoju automobila i ujedno predstavljaju naš jedinstveni pristup automobilskom dizajnu“ rekao je Thomas Bürkle, glavni dizajner Hyundai Design Center Europe. „Kombinirajući eleganciju i emocije u dizajnu, i30 Fastback je pravi trendseter, dok KONA predstavlja novi izgled naše uspješne linije SUV-a.“