Tehnologija punjenja

Punite brzo i jednostavno – u pokretu i kod kuće

Otkrijte naša pouzdana i praktična rješenja za vašu elektromobilnost

AC i DC: izmjenično i istosmjerno punjenje

Hyundai olakšava odabir potpuno ili djelomično električnog vozila jer ne samo da je iskustvo vožnje uzbudljivo, već je i punjenje nevjerojatno jednostavno.

Za punjenje električnog automobila, izmjenična struja (AC) mora se pretvoriti u istosmjernu (DC). Ako se to dogodi u samom automobilu, punjenje traje malo duže. S druge strane, stanice za brzo punjenje isporučuju pretvorenu istosmjernu struju i tako omogućuju znatno skraćeno vrijeme punjenja.

Punjenje izmjeničnom strujom (AC)

Wallboxovi za kućno punjenje obično imaju snagu do 22 kW. Izmjenična struja koju emitiraju pretvara se u vozilu i pohranjuje u visokonaponsku bateriju.

Uobičajene kućne utičnice također emitiraju izmjeničnu struju tijekom punjenja.

Brzo punjenje istosmjernom strujom (DC)

Prilikom punjenja istosmjernom strujom (DC), ugrađeni punjač se zaobilazi i proces punjenja se ubrzava.

Neke punionice nude snagu punjenja do 150 kW, a brze punionice do 350 kW. To omogućuje procese punjenja u kojima se električna energija za 100 km napuni u samo 5 minuta.

Punjenje Hyundai IONIQ 5 je tako brzo i fleksibilno

Na stanicama za brzo punjenje, Hyundai IONIQ 5 sa svojim inovativnim sustavom baterija od 800 volti postiže jedno od najbržih mogućih vremena punjenja danas.

Naravno, opremljen je i za normalno AC punjenje. Jednostavno ga napunite kod kuće preko noći.

Čimbenici koji utječu na vrijeme punjenja baterije automobila

Brojni su čimbenici koji utječu na brzinu punjenja vašeg električnog vozila: od kapaciteta stanice za punjenje i samog vozila, do stanja napunjenosti baterije ili utjecaja okoline, kao što je, primjerice, vanjska temperatura.

Ugrađeni punjač

Hyundai ugrađeni punjači podržavaju snagu punjenja do 11 kW.

Oni pretvaraju dovedenu izmjeničnu struju i pohranjuju je u bateriju.

Kapacitet baterije

S istim načinom punjenja, baterije s većim kapacitetom skladištenja zahtijevaju proporcionalno više vremena do potpunog punjenja.

Stanje punjenja

Najbrže i učinkovitije se pune baterije sa stupnjem napunjenosti između 20% i 80%.

Niske temeperature

Niske temperature usporavaju protok električne energije i stoga produžuju vrijeme punjenja kada se puni na otvorenom.

Kućne stanice za punjenje

Punjenje na vlastitom pragu

Ništa nije praktičnije od pokretanja ujutro sa svježe napunjenom baterijom. Ali kako možete napuniti svoje električno vozilo ovisi o infrastrukturi za punjenje u mjestu gdje živite.

Vi ste vlasnik

Kućna punionica značajno skraćuje proces punjenja u usporedbi s punjenjem na kućnoj utičnici. Može se postaviti kao wallbox (npr. u garaži) ili kao samostojeća stanica za punjenje. Vaš Hyundai zastupnik rado će vam pomoći pri odabiru.

Podstanar ste

Možete razgovarati sa svojim stanodavcem kako biste dobili dopuštenje za instaliranje zidne kutije. Možda ćete morati sami pokriti neke ili sve troškove, ali neke države nude programe financiranja. Kao alternativa, javne stanice za punjenje u blizini vašeg doma također mogu biti opcija.

NApunite u pokretu

Punjenje u tvrtki ili na javnim mjestima

Punjenje na stanici za punjenje razlikuje se od punjenja benzinom. To znači da možete jednostavno nakratko uključiti svoj automobil kada kupujete kako biste povećali njegov domet. Mnogi poslodavci sada nude i stanice za punjenje. A kada putujete? S Charge myHyundai tarifom i pripadajućom aplikacijom imate pristup do preko 660.000 punionica u 29 europskih zemalja.

Na radnom mjestu

Mnoge tvrtke već nude svojim zaposlenicima i posjetiteljima opcije naplate. A mnoge zemlje nude porezne olakšice i subvencije za njihovu ugradnju. Razgovarajte sa svojim poslodavcem o nabavi stanica za punjenje na radnom mjestu.

Na putu

Hyundai LIVE Services 3 pruža informacije u stvarnom vremenu o stanicama za punjenje u vašem području – poput njihove lokacije i dostupnosti različitih vrsta veze. Brige oko neostvarivanja cilja stvar su prošlosti.

Hyundai električna vozila

Napredna tehnologija, održivi dizajn, vrhunska udobnost.