IONIQ 5 robotaxi ostvaren je u partnerstvu s Hyundai Motor Grupom, Motionalom i Aptivom Uz niz senzora i softvera koji osiguravaju sigurno i zaštićeno upravljanje bez vozača, autonomna električna vozila su sigurna i za okoliš IONIQ 5 robotaxi predstavlja veliki korak u automobilskoj industriji IONIQ 5 robotaxi ostvaren je u partnerstvu s Hyundai Motor Grupom, Motionalom i Aptivom Uz niz senzora i softvera koji osiguravaju sigurno i zaštićeno upravljanje bez vozača, autonomna električna vozila su sigurna i za okoliš IONIQ 5 robotaxi predstavlja veliki korak u automobilskoj industriji

Hyundaijev IONIQ 5 robotaxi bit će lansiran krajem 2023. godine

30.01.2023. - Novosti

IONIQ 5 robotaxi ostvareno je u partnerstvu s Hyundai Motor Grupom, Motionalom i Aptivom. Opremljen nizom senzora i softvera koji osiguravaju sigurno i zaštićeno upravljanje bez vozača, ovo autonomno električno vozilo nudi sigurnost i za okoliš. IONIQ 5 robotaxi predstavlja veliki korak u automobilskoj industriji, označavajući važan napredak u razvoju autonomnih vozila.


Vodeći pothvat za autonomnu vožnju


Tvrtka Hyundai Motor najavila je lansiranje svog potpuno električnog robotaxi-ja temeljenog na IONIQ 5 modelu! IONIQ 5 robotaxi ostvaren je u partnerstvu s Hyundai Motor Grupom, Motionalom i Aptivom, a označava vodeći zajednički pothvat za autonomnu vožnju.

Viva Las Vegas!


Najavni video ističe tehnologiju autonomne vožnje razine 4 i sigurnosne značajke IONIQ 5 robotaxi-ja, koji bi trebao biti lansiran krajem 2023. u Las Vegasu. Svjetska prijestolnica zabave, Las Vegas, privlači oko 42,5 milijuna posjetitelja godišnje, a mnogi posjetitelji se oslanjaju na taxi usluge prijevoza tijekom svog boravka.

Veliki korak u automobilskoj industriji


Las Vegas nudi sve vrste jedinstvene prednosti za testiranje i prikupljanje podataka robotaxi-ja. IONIQ 5 robotaxi predstavlja veliki korak u automobilskoj industriji sa svojih preko 30 naprednih senzora – kombinacijom kamere, radara i lidara, ugrađenim računalnim sustavom za sigurnu i pouzdanu navigaciju te mogućnosti prepoznavanja naselja, kamiona, billboarda i pješaka.

Nakon predstavljanja u Las Vegasu, IONIQ 5 robotaxi bit će dostupan Los Angelesu, a uskoro i u drugim velikim gradovima SAD-a i diljem svijeta.

Sigurnost za okoliš


Uz niz senzora i softvera koji osiguravaju sigurno i zaštićeno upravljanje bez vozača, autonomna električna vozila su sigurna i za okoliš. IONIQ 5 robotaxi podržava održivu mobilnost uz nultu emisiju ispušnih plinova.

Pročitajte još

U ovim teškim vremenima kada više ništa nije kako je bilo, važno je ostati povezan s ljudima koje volite. Iako nas ne možete posjetiti, mi zato možemo doći do vas i pomoći vam da budete mobilni u samo nekoliko klikova. Upravo zbog naše zajedničke ljubavi prema automobilima, odlučili smo vam pripremiti posebnu

Kraljevska ponuda – Od sada dostava i dezinfekcija vozila u cijeni

U ovim teškim vremenima kada više ništa nije kako je bilo, važno je ostati povezan s ljudima koje volite. Iako...
Pridružite nam se ove subote (10.6.2017.) na dm ženskoj utrci jer imamo odlične pogodnosti za Vas!

Poklon bon za sve sudionice 6. dm ženske utrke!

Pridružite nam se ove subote (10.6.2017.) na dm ženskoj utrci jer imamo odlične pogodnosti za Vas! Hyundai nagrađuje Vaš sportski...
Na ovogodišnjem Ženevskom sajmu automobila, Hyundai premijerno predstavlja novu Hyundai Konu Electric, prvi električni SUV u Europi.

Hyundai ima viziju

Na ovogodišnjem Ženevskom sajmu automobila, Hyundai premijerno predstavlja novu Hyundai Konu Electric, prvi električni SUV u Europi. Vizija budućnosti kojom...