Preskoči do glavnog sadržaja

Značajke

Istražite značajke potpuno nove KONE

Postavljanje novih standarda.

Potpuno nova KONA postavlja nove standarde u segmentu subkompaktnih SUV-ova zahvaljujući impresivnom rasponu najsuvremenije pametne tehnologije. Uživajte u najnovijim načinima povezanosti i pametnim praktičnim značajkama potpomognutim vrhunskim sigurnosnim sustavima i sustavima za pomoć u vožnji.

Tehnologija

Doživite modernost.

Dvostruki panoramski zaslon.

Elegantno zakrivljeni panoramski zaslon ima dva integrirana zaslona za visokotehnološki izgled:
zaslon osjetljiv na dodir za zabavu i informacije od 12,3” te digitalni klaster od 12,3”.

BOSE Premium audio sustav.

BOSE Premium audio sustav s osam zvučnika i subwooferom prilagodili su BOSE-ovi inženjeri za bogat i impresivan doživljaj slušanja.

Hyundai digitalni ključ.

Potpuno novu KONU možete otključati tako da svoj pametni telefon prislonite na ručku vozačevih ili suvozačevih vrata.

Brzo i fleksibilno punjenje.

Brzo i jednostavno – na središnjoj konzoli nalazi se podloga za brzo bežično punjenje. Tu je i utičnica od 12 V i dva USB-C priključka (od kojih je jedan podatkovni) za brzo punjenje i univerzalnu kompatibilnost. Putnici na stražnjim sjedalima mogu pristupiti dvama USB-C priključcima koji su prikladno smješteni ispod ventilacijskih otvora na stražnjim sjedalima.

Brzo i fleksibilno punjenje.

Brzo i jednostavno – na središnjoj konzoli nalazi se podloga za brzo bežično punjenje. Tu je i utičnica od 12 V i dva USB-C priključka (od kojih je jedan podatkovni) za brzo punjenje i univerzalnu kompatibilnost. Putnici na stražnjim sjedalima mogu pristupiti dvama USB-C priključcima koji su prikladno smješteni ispod ventilacijskih otvora na stražnjim sjedalima.

01 / 02

Bluelink® usluge za povezivanje s automobilom.

Bluelink® pruža besprijekornu povezanost i pametne značajke koje vašu vožnju čine praktičnijom. Sve o Bluelink® povezanosti

Uvijek aktualan zahvaljujući ažuriranju softvera OTA.

Profitirajte od stalnih ažuriranja performansi i novih značajki kroz ažuriranje softvera vozila Over The Air.

Apple Car Play / Android Auto

Zahvaljujući aplikacijama Apple CarPlay™ i Android Auto™, svoje aplikacije pametnog telefona i glazbu možete prenijeti na veliki ekran.

Sigurnost

Vrhunski sigurnosni sustavi i sustavi za pomoć u vožnji.

Za dodatni mir, potpuno nova KONA opremljena je najnovijim, vrhunskim naprednim sustavima za pomoć u vožnji – Hyundai Smart Sense. Po prvi put, KONA Hybrid opremljena je sustavom za pomoć u vožnji autocestom (Highway Driving Assist) koji predstavlja kombinaciju sustava upozorenja prilikom prelaska vozne trake (Lane Following Assist) i pametnog tempomata temeljenog na navigaciji (Navigation Based Smart Cruise Control) koji koristi senzore i podatke karte kako bi osigurao sigurnu vožnju te automatski prilagodio brzinu.

Pomoć u vožnji autocestom (Highway Driving Assist – HDA).

KONA Hybrid uključuje pomoć u vožnji autocestom koja kombinira korištenje senzora i podataka karte kako bi osigurala sigurnu vožnju te automatski prilagodila brzinu.

Sustav kamera za nadzor vozila od 360 ° (Surround View Monitor – SVM).

Usko parkirno mjesto u garaži? Nema problema – Surround View Monitor daje vam pogled od 360 stupnjeva na područje kako biste manevriranje u ograničenim prostorima učinili lakšim i sigurnijim.

Prikaz vozila u mrtvom kutu na zaslonu na instrument ploči (Blind-spot View Monitor – BVM).

Sada možete vidjeti stražnji pogled s lijeve i desne strane na digitalnom klasteru. Kamere se aktiviraju paljenjem pokazivača smjera kod promjene trake.

Pametna pomoć pri parkiranju na daljinu (Remote Smart Parking Assist – RSPA).

Uživajte u jednostavnom parkiranju na uskim mjestima uz RSPA. KONA Hybrid možete pomicati naprijed i natrag pomoću tipki za upravljanje Smart Key – dok stojite izvan SUV-a.

Sustav za sprječavanje sudara kod vožnje unatrag (Reverse Parking Collision-Avoidance Assist Reverse – PCA-R).

Prilikom vožnje unatrag, ako se prepreka otkrije putem kamere za vožnju unatrag ili stražnjih ultrazvučnih senzora, PCA će prikazati upozorenje i, ako je potrebno, pritisnuti kočnice.

Unutrašnja kamera za vozača (In Cabin Camera – ICC).

Sustav koristi unutrašnju kameru za analizu lica vozača i, u slučaju pospanosti ili nepažnje, upozorava ili intervenira, ako je potrebno.

Sustav prepoznavanja prepreka sprijeda te autonomnog kočenja u slučaju nužde i kod skretanja u križanju (Forward Collision-Avoidance Assist with Junction Turning – FCA-JT)

Skenirajući cestu radarom i kamerom, sustav automatski koči kada otkrije naglo kočenje vozila ispred vašeg ili pješake i bicikle na cesti. Prilikom skretanja ulijevo na raskrižju koči ako postoji opasnost od sudara s nadolazećim vozilom.

Upozorenje na sudar u mrtvom kutu (Blind-Spot Collision Warning – BCW)

Koristeći radar u donjem stražnjem braniku, sustav vas upozorava na promet u mrtvom kutu. Ako uključite pokazivač smjera u takvoj situaciji, on će se oglasiti zvučnim signalom i zakočiti kako bi spriječio sudar.

Pomoć pri zadržavanju vozila u prometnoj traci (Lane Keeping Assist – LKA).

Koristi prednju kameru za praćenje linija na cesti. U slučaju nenamjernog napuštanja trake, upozorit će vas i može primijeniti korekciju upravljanja kako bi se automobil vratio natrag u traku.

Udobnost

Veći i pametniji unutarnji prostor.

Svestrana i povezana, KONA se također odlikuje udobnošću i praktičnošću. Zahvaljujući uvećanim dimenzijama i univerzalnoj arhitekturi izvedenoj iz EV-a, dobivate prostraniji i fleksibilniji unutarnji „životni prostor“. Otkrijte iznimnu razinu pametne tehnologije i pametnih značajki koje će svaku vožnju učiniti užitkom.

Opuštajuća sjedala u prvom redu.

Naslonite se i opustite se. Možete odabrati opuštajuća udobna sjedala u prvom redu koja su optimizirana za raspodjelu pritiska tijela za osvježavajući odmor nalik na bestežinsko stanje.

Pametna električna vrata prtljažnika.

Uživajte u jednostavnom utovarivanju. Vrata prtljažnika otvaraju se automatski kada se pametni ključ očitava tijekom 3 sekunde. Štoviše, možete prilagoditi visinu podizanja.

Krovni prozor.

Pustite da vas sunce obasja i uživajte u vjetru u kosi kada otvorite KONIN dodatni krovni prozor.

Ambijentalno osvjetljenje prema raspoloženju.

Podešavanje svjetla

Stvorite savršenu atmosferu koja odgovara vašem raspoloženju. Ambijentalno osvjetljenje prema raspoloženju nudi 64 boje koje možete konfigurirati tako da odgovaraju svakoj situaciji. Izvori svjetlosti nalaze se iznad prostora za pohranu na instrument ploči i u džepovima za pohranu na prednjim vratima.

Birajte između 64 boje.

Izbor boja

Prilagodite izgled i dojam unutrašnjosti korištenjem intuitivnog odabira boja na zaslonu osjetljivom na dodir za zabavu i informacije kako biste podesili ambijentalno osvjetljenje.

Grijana i hlađena sjedala.

Hladna ljeti. Topla zimi. Vozaču i suvozaču svidjet će se mogućnost odabira grijanih i hlađenih sjedala. Dostupna su i grijana stražnja sjedala za putnike na stražnjim sjedalima.

Elektronički mjenjač.

Sve što vam je potrebno nadohvat prsta. Elegantni mjenjač rotacijskog tipa nalazi se na upravljačkom stupu. Upotreba je brza, intuitivna i precizna.

Ručice mjenjača.

Ručice mjenjača postavljene na upravljaču omogućuju vam mijenjanje brzina vršcima prstiju, ili da jednostavno podesite razinu regenerativnog kočenja u KONA Hybridu.

Podesivi načini vožnje.

Promijenite način vožnje pritiskom na gumb kako bi odgovarao vašem raspoloženju – i uvjetima. Odaberite načine rada Eco, Normal ili Sport kako biste promijenili stil vožnje svoje KONE. Štoviše, neke varijante AWD-a nude različite načine rada ovisno o terenu.

01 / 04