Preskoči do glavnog sadržaja

Značajke

Istražite značajke IONIQ-a 6.

Tehnologija koja mijenja pravila igre.

Elegantno kombinirajući nevjerojatne performanse s nizom pametne tehnologije i pružajući domet vožnje do 614 km – ova potpuno električna limuzina mijenja pravila igre. Stvoren je da vas odvede dalje – s bržim punjenjem i elegantnijim stilom.

Udobnost

Udobno putovanje na posao u kombinaciji s izuzetnom snagom.

Sa svojim širokim nizom značajki visoke tehnologije, IONIQ 6 redefinira mobilnost. Njegova inovativna V2L funkcija pomaže u podržavanju održivog životnog stila električne mobilnosti – omogućujući vam da slobodno koristite ili punite sve električne uređaje, poput električnih bicikala, skutera ili opreme za kampiranje – dok ste u pokretu ili na lokaciji.

Punite iz unutrašnjosti vašeg automobila.

Možete napajati bilo koji uređaj ili puniti električnu opremu do 3,6 kW s ugrađenim utikačem od 230 V V2L tehnologije.

Ili punite gdje god želite.

Zahvaljujući pretvaraču koji se uključuje u dvosmjerni vanjski priključak za punjenje, možete napajati uređaje do 3,6 kW čak i kada je vozilo ugašeno.

Inteligentni sustav prednjeg osvjetljenja.

Uživajte u najboljim razinama osvjetljenja i sigurnosti uz Inteligentni sustav prednjeg osvjetljenja (IFS). Uz Matrix LED tehnologiju, automatski se prilagođava situacijama na cesti, maksimizirajući korištenje dugih svjetala bez rizika od zasljepljivanja vozača iz suprotnog smjera. Kako sustav detektira vozila ispred, sposoban je djelomično isključiti samo duga svjetla koja smetaju.

Opće informacije

Matrix LED s IFS.

Vidite više i zasljepljujte manje: Inteligentni sustav prednjeg osvjetljenja (IFS) IONIQ-a 6 je matrični LED, koji je učinkovitiji od tradicionalnih MFR LED prednjih svjetala. Omogućuje djelomičnu kontrolu svjetla kako bi se osigurala svačija vidljivost.

32 fleksibilna LED modula

LED moduli – MATRIX LED tehnologija

Za sigurnu vožnju noću, IFS ima 32 neovisna LED segmenta koji omogućuju automatsko aktiviranje ili deaktiviranje samo dijela dugih svjetala kada sustav detektira nadolazeće vozilo ili vozilo ispred – sprječavajući zasljepljivanje za vozače drugih vozila.

Primjeri inteligentonog sustava prednjeg osvjetljenja.

Nema vozila ispred.

Kada nijedno vozilo nije otkriveno, Matrix LED tehnologija nudi maksimalno osvjetljenje cijelog vidnog polja.

Jedno vozilo ispred.

Kada se detektira jedno vozilo neposredno ispred, sustav smanjuje osvjetljenje ispred, ali nastavlja snažno osvjetljenje lijevo i desno od tog vozila.

Nekoliko vozila ispred.

Ako se detektira nekoliko vozila ispred, sustav smanjuje osvjetljenje u trakama u kojima se nalaze druga vozila.

01 / 03

Vožnja i parkiranje.

Super značajke koje vožnju i parkiranje čine lakšima i udobnijima.

Digitalni bočni retrovizori (DSM).

Digitalna zrcala

Inovativni digitalni bočni retrovizori daju vam jasan pogled na ono što se događa s obje strane vozila – čak i u lošim vremenskim uvjetima. Daju vam širi kut gledanja u usporedbi s tradicionalnim zrcalima, tako da možete vidjeti više. Pogledi sa strane projiciraju se putem dva OLED monitora neprimjetno integrirana u nadzornu ploču.

Head-up zaslon

Ovaj head-up zaslon visokih performansi vodi vas sigurno kroz svijet, projicirajući virtualne informacije poput uputa ili upozorenja izravno na vaš pogled na cestu.

Pametna daljinska pomoć pri parkiranju 2

Pomoć pri parkiranju

Uska parkirna mjesta postala su lakša! Pritiskom tipke na pametnom ključu, IONIQ 6 se može daljinski parkirati u nekoliko scenarija parkiranja kao što su paralelno parkiranje, dijagonalno parkiranje i okomito parkiranje, kao i sam se uparkirati i isparkirati s parkirnog mjesta – dok vi stojite izvan auta.

Surround View Monitor

Tijesna parkirna garaža? Mala autopraonica? Nema problema. Monitor za okolni pogled u IONIQ-u 6 čini manevriranje u zatvorenim prostorima lakšim i sigurnijim.

Automatski dvozonski klima uređaj.

Neka svi budu sretni. I vozač i suvozač mogu zasebno podesiti željenu temperaturu. Samo odaberite temperaturu, a sustav će učiniti ostalo.

Visoko podesiva sjedala za opuštanje.

Naslonite se i opustite. Prednja sjedala su podesiva u 8 smjerova – i pomoću jednog klika se preklapaju u ležaj za drijemanje.

Interaktivni LED upravljač.

Uvijek pod kontrolom. Interaktivni upravljač ima četiri Parametric Pixel LED diode koje rade sve, od dobrodošlice u vozilo do prikaza načina vožnje i signaliziranja statusa različitih sustava vozila.

Dobro došli i doviđenja.

Dočekuje vas dok ulazite u automobil.

Prepoznavanje glasa.

Svjetla označavaju aktivaciju načina prepoznavanja glasa.

Način vožnje/Svjetla za vožnju unatrag/EV spreman/EV Punjenje.

Mnogo više funkcija uz interaktivni LED upravljač.

Pojednostavljena limuzina s pametnim spremištem.

IONIQ 6 je potpuno električna limuzina s četvero vrata koja vam i dalje daje prostor za pohranu i prtljagu koji vam je potreban da sa sobom ponesete sve što vam je potrebno da vaš vikend ili putovanje na odmor postane vrijeme za pamćenje.

Prednji i stražnji prtljažni prostori.

Napravili smo prednji prtljažnik koji pruža do 45 litara dodatnog prtljažnog prostora u prostoru gdje bi se inače nalazio motor s unutarnjim izgaranjem.

Stražnji prtljažnik.

Stražnji poklopac prtljažnika se zakreće prema gore kako bi vam omogućio pristup prostranom prtljažniku od 401 litre. Stražnja sjedala se preklapaju u omjeru 60/40 ili oba za duže predmete.

Povezivanje

Povezani koliko to želite biti.

Opremljen nizom intuitivne pametne tehnologije, IONIQ 6 omogućuje vam da budete povezani onoliko koliko želite. Vrhunske značajke povezivanja kao što su naše Bluelink® povezane automobilske usluge, omogućuju vam upravljanje automobilom s vašeg pametnog telefona – ili glasom. Uz navigacijski sustav uključena je i besplatna trogodišnja pretplata na Hyundaijeve LIVE usluge.

Potpuno digitalni klaster od 12,3”.

Klaster od 12,3” prikazuje bitne informacije poput brzine i stanja napunjenosti baterije tamo gdje ih možete najbolje vidjeti: naprijed i u sredini.

Zaslon osjetljiv na dodir od 12,3”.

Uživajte u jednostavnom pristupu svim značajkama povezivosti i kontrole klime putem 12,3-inčnog infotainment zaslona osjetljivog na dodir. Sve kontrole su dodirne za čist, moderan izgled.

Planer rute električnih vozila.

Uživajte u miru jer uvijek znate gdje vam je sljedeće punjenje. Unesite odredište i navigacija će automatski predložiti mjesta za punjenje na ruti.

BOSE vrhunski zvučni sustav.

Uronite u svijet izvrsnog zvuka s osam zvučnika visokih performansi optimalno podešenih za pružanje senzacionalnog doživljaja slušanja.

Bežično punjenje.

Brzo i jednostavno – priključak za bežični punjač velike brzine smješten na središnjoj konzoli ima funkciju hlađenja koja sprječava pregrijavanje pametnog telefona radi dodatne sigurnosti.

USB priključci sprijeda i straga.

Opremljen utičnicom od 12 V i 3 USB punjača sprijeda: dva USB tipa C i jedan USB tipa A s podatkovnom podrškom. Stražnja strana sadrži 2 USB priključka za punjenje.

eCall.

Automatski poziva hitne službe ako ste u nesreći i zračni jastuci se aktiviraju. Ili pritisnite SOS tipku za hitnu pomoć bilo kada, 365 dana u godini.

Bluetooth višestruka veza.

Povežite do dva Bluetooth uređaja istovremeno kako biste jednostavno promijenili atmosferu.

Uvijek ažuran s OTA ažuriranjem softvera.

Povrh bežičnog ažuriranja softvera karte i infotainmenta, IONIQ 6 je prvi Hyundai koji nudi nadogradnje softvera za vozila Over The Air (OTA). Najnovija poboljšanja sada su dostupna pritiskom na gumb – više ne morate posjećivati zastupstvo. Prednost: vaš IONIQ 6 uvijek je ažuran, poput novog automobila s novim funkcionalnim proširenjima, poboljšanjima kvalitete i novim funkcijama, što je također izvrsno za njegovu vrijednost pri preprodaji.

Poboljšanja performansi i značajki.

Poboljšanje značajki

Iskoristite stalna ažuriranja performansi i nove značajke kroz stalna ažuriranja softvera vozila Over The Air. Dobivate najnovija poboljšanja čim budu dostupna.

Najnovije karte i infotainment.

Infotainment karte i ažuriranja softvera

Buduća ažuriranja softvera za karte i informacijsko-zabavni sustav primat ćete automatski bežično, umjesto da ih morate ručno preuzimati i instalirati ili posjećivati zastupstvo da biste ih nabavili.

Bluelink® povezane usluge automobila.

Bluelink® pruža besprijekornu povezanost i pametne značajke koje vašu vožnju čine praktičnijom.

Sigurnost

Vrhunski sigurnosni sustavi i sustavi pomoći u vožnji.

Uživajte u maksimalnoj sigurnosti i udobnosti uz najvišu razinu sigurnosti i značajki pomoći vozaču u Hyundai vozilima. Uz Hyundai Smart Sense, naše vrhunske napredne sustave pomoći vozaču, IONIQ 6 je opremljen najnovijim sigurnosnim značajkama i značajkama pomoći u vožnji za dodatni mir.

Najviša moguća ocjena od 5 zvjezdica na Euro NCAP.

IONIQ 6 dobio je najvišu moguću ocjenu sigurnosti od Europskog programa za procjenu novih automobila.

Autonomna vožnja razine 2.

Pomoć pri vožnji autocestom (Highway Driving Assist, HDA) 2 autonomna je vožnja razine 2, koja kontrolira brzinu i udaljenost te vam pomaže pri mijenjanju trake.

Pomoć pri sigurnom izlasku iz vozila (Safe Exit Assist, SEA).

Ova pametna značajka  sprječava nezgode otkrivanjem vozila koja se približavaju od straga i privremeno zaključava stražnja vrata sa zaštitom za djecu, tako da putnici mogu napustiti vozilo tek kad je to sigurno.

Povećana sigurnost sa 7 zračnih jastuka.

Uživajte u više bezbrižnosti uz poboljšanu sigurnost sa 7 zračnih jastuka uključujući zračni jastuk na središnjoj strani vozačevog sjedala za smanjenje ozljeda glave uzrokovanih sudarom putnika.

Monitor za mrtve kuteve (Blind Spot View Monitor, BVM)

Sada na zaslonu unutar digitalne instrumentne ploče možete vidjeti stražnji lijevi i desni bočni prikaz. Kamere se aktiviraju uključenjem pokazivača smjera prilikom promjene prometnog traka.

Pomoć pri izbjegavanju frontalnog sudara s otkrivanjem pješaka i biciklista (FCA)

FCA (Forward Collision-avoidance Assist) sustav vas upozorava i automatski koči ako otkrije naglo kočenje vozila ispred vašega ili pješake i bicikle na cesti – i automatski primjenjuje punu snagu kočenja ako ne reagirate na vrijeme.

Pomoć za izbjegavanje sudara u mrtvom kutu (BCA)

Koristeći dva radarska senzora u donjem stražnjem braniku, BCA (Blind Spot Collision-avoidance Assist) sustav vas upozorava na promet u zoni mrtvog kuta. Ako uključite pokazivač smjera u takvoj situaciji, oglasit će se zvučnim upozorenjem i zakočiti kako bi se spriječio sudar.

Pomoć pri izbjegavanju bočnog sudara pri vožnji unatrag (RCCA)

Kad izlazite unatrag s područja sa slabom vidljivošću RCCA (Rear Cross-Traffic Collision Assist) sustav upozorava vozača ako vozila prilaze sa strane ili odostraga – također automatski aktivira kočnice.

Pomoć za izbjegavanje sudara pri parkiranju unatrag (PCA).

Ako se putem stražnje kamere ili stražnjih ultrazvučnih senzora otkrije prepreka, PCA (Reverse Parking Collision-Avoidance Assist) će prikazati upozorenje i, ako je potrebno, aktivirati kočnice.

Pomoć pri održavanju u prometnom traku (LKA)

LKA (Lane Keeping Assist) sustav koristi prednju kameru za praćenje traka na cesti. U slučaju nenamjernog napuštanja trake, upozorit će vas i može primijeniti korektivnu pomoć pri upravljanju kako bi vratio automobil natrag u traku.

Pametni tempomat sa Stop&Go funkcijom (SCC)

Više sigurnosti i manje stresa. SCC (Smart Cruise Control w/Stop & Go) sustav održava zadanu udaljenost od vozila ispred, automatski smanjujući ili povećavajući brzinu do unaprijed postavljene granice. U “stop&go” prometu održava se zadana udaljenost.

Pametna pomoć za ograničenje brzine (ISLA)

ISLA (Intelligent Speed Limit Assist) značajka poluautonomne vožnje prepoznaje znakove ograničenja brzine na cesti i prilagođava brzinu vozila u skladu s ograničenjem (kada je aktivirano).

Pametni tempomat baziran na navigaciji (NSCC)

NSCC (Navigation-based Smart Cruise Control) sustav koristi najsuvremeniji navigacijski sustav za predviđanje nadolazećih zavoja ili ravnina na autocestama i prilagođava brzinu za sigurniju vožnju.

Upozorenje vozača na umor (DAW)

DAW (Driver Attention Warning) sustav prati razinu pažnje vozača tijekom vožnje. Pruža upozorenje kada se otkriju znakovi nepažnje i preporučuje odmor ako je potrebno.

Pametna daljinska pomoć pri parkiranju 2 (RSPA2).

Pomoću RSPA2 (Remote Smart Parking Assist 2) sustava IONIQ 6 se može sam daljinski parkirati u nekoliko scenarija parkiranja, kao što su paralelno parkiranje, dijagonalno parkiranje i okomito parkiranje, kao i sam se uparkirati i isparkirati s parkirnog mjesta – dok vi stojite izvan auta.

Otkrijte više o IONIQu- 6.

Dostupno ovisno o regiji. Za više detalja o ponudi kontaktirajte Ovlaštenog Hyundai distributera.