Serijski dizajn konceptnog automobila.

IONIQ 5 odražava čist i inovativan pristup dizajnu električnih vozila, donoseći na europske ulice kultni izgled dizajna automobila Concept 45. Dobro došli u serijski dizajn konceptnih automobila. Uživajte.

“Novo iskustvo mobilnosti za sljedeću generaciju — to je bila misija od prvog dana kada smo započeli ovaj projekt.”

– SangYup Lee, viši potpredsjednik i voditelj Hyundai globalnog dizajnerskog centra –

Čisti dizajn IONIQ-a 5 osvježavajući je pogled na električna vozila, uklanjajući složenost da proslavi čiste linije i minimalističke strukture. Jedinstveni školjkasti poklopac motora obuhvaća cijelu širinu automobila, smanjujući praznine na pločama za čisti, visokotehnološki izgled. LED rasvjeta prikazuje svoje Parametric Pixels potpise – jedinstvene dizajnerske elemente nalik draguljima koji će se nalaziti na vanjštini svih budućih IONIQ modela.

Vidite i budite viđeni – krunski dragulji ikonske prednje strane prepoznatljiva su LED svjetla sa svojih 256 piksela.

Inovativni dizajn LED svjetala može se naći i straga, s IONIQ 5 potpisom parametarskim pikselima istaknutim u jedinstvenom pravokutnom potpisu stražnjeg svjetla.

Iskorištavanje snage sunca – solarni krov.

Inovativni solarni krov prikuplja energiju i prenosi je na baterije. Spriječava da se baterija od 12 V isprazni, dok se visokonaponska baterija puni kako bi se produžio domet vožnje. Napunjenost baterije i protok energije solarnog krova mogu se provjeriti u stvarnom vremenu putem integriranog zaslona u kokpitu. Objedinjuje sve informacije o vožnji i razne operativne sustave na jednom mjestu.

Boje.

Birajte između devet vanjskih boja, uključujući pet novih nijansi inspiriranih prirodom ekskluzivno za IONIQ 5. Dostupne su dvije opcije s mat završnom obradom.

Unutar IONIQ-a 5 nejasne su granice između životnog prostora i prostora u pokretu. Naša nova EV platforma pružila nam je priliku da ponovno kreiramo interijer kao potpuno novo iskustvo u automobilu. Veći ravni pod, visoko podesiva prednja sjedala koja se mogu potpuno zavaliti i fleksibilna središnja konzola koja se može pomicati kroz cijelu kabinu čine izvanredno iskustvo.

Sprijeda uživajte u vrhunskoj udobnosti s dva sjedala koja se potpuno mogu spustiti za opuštanje. Spustite naslon za osvježavajuću pauzu tijekom punjenja – pritiskom na jedan gumb.

Unutarnji raspored prilagodite svojim potrebama. Središnju konzolu možete pomaknuti prema stražnjim sjedalima, tako da je vaša djeca mogu koristiti kao stol ili za piknik.

Ima puno udobnosti i za vaše putnike na stražnjem sjedalu. Stražnja se sjedala mogu ručno nagnuti i pomicati naprijed-nazad do 135 mm.

Putnici u drugom redu također mogu uživati u značajkama središnje konzole, kao što su držači za čaše, brzi bežični punjač za telefon od 15 W i USB priključci.

Ekološki interijer i boje inspirirane prirodom.

Održivost je u središtu vizije brenda IONIQ, i ona se može pronaći u cijelom interijeru u ekološki prihvatljivim materijalima i bojama inspiriranim prirodom. Sjedala, obloga, obloge vrata, pod i naslon za ruke koriste ekološki prihvatljive materijale održivog izvora kao što su: reciklirane PET boce, biljne plastične pređe i prirodne vunene pređe, ekološki obrađena koža s biljnim ekstraktima i bio boja s biljnim ekstraktima.

Ekološki prihvatljivi materijali, poput ekološki obrađene kože i reciklirane pređe, intenzivno se koriste u IONIQ-u 5. Štoviše, sirovine ekstrahirane iz šećerne trske koriste se na oblogama krova, prostirkama i sjedalima. Rješenje koje se može reciklirati i uz to je i lijepo. Inovativna uporaba prirodnih materijala još je jedan doprinos održivosti u našim proizvodnim procesima, čineći IONIQ 5 manje ovisnim o proizvodima na bazi ulja.

“Korištenje recikliranih PET boca može potaknuti ljude na razmišljanje o tome kako bi se proizvodi koji se lako bacaju mogli pretvoriti u nešto novo. Naravno, bilo bi bolje da PET boce uopće ne postoje.”

– Chanki Park, senior dizajner boja i ukrasa u timu Hyundai CMF –

Svaki IONIQ 5 sadrži:

Pozivamo vas da stvorite održiviji svijet.

Inženjeri i dizajneri koji su razvili IONIQ 5 osjećali su se pozvanim učiniti sve što mogu kako bi promijenili svijet. Korištenje ekološki prihvatljivih i prirodnih materijala, na primjer, čini IONIQ 5 manje ovisnim o proizvodima na bazi ulja. Sad je tvoj red.

*Dostupno ovisno o regiji. Za više detalja o ponudi kontaktirajte Ovlaštenog Hyundai distributera.