Osjećaj sreće kao standard

Uzbudljiv, intenzivan, žestok. Svaka vožnja u Hyundaiju IONIQ 5 N podići će vašu razinu dopamina do neviđenih visina. Njegove performanse koje oduzimaju dah postavljaju nove standarde za električna vozila visokih performansi. Uvjerite se sami!

 

Ne očekujte ništa manje od maksimalnih performansi – za vašu svakodnevnu vožnju i vikende na trkaćoj stazi. S Hyundaijem IONIQ 5 N konačno prenosimo na cestu naše iskustvo iz automobilizma i bezbrojnih probnih vožnji u našim „laboratorijima na kotačima“. Povećava performanse serije N na uzbudljivi, novi način.

 

Hyundai IONIQ 5 N željan je zavoja kao i vi i poboljšava karakteristike zavoja svojstvene seriji N izravnim odzivima upravljača i dinamiku u zavojima s pogonom na sve kotače, inspiriranu automobilizmom. Jer nikad se ne radi samo o vožnji, već i o tome da svakodnevni život učinimo uzbudljivijim. Integrirane pogonske osovine (IDA), inspirirane našim vozilima za Svjetsko prvenstvo u reliju, ugrađene su i sprijeda i straga i posebno su ojačane kako bi izdržale veliki okretni moment elektromotora. Zajedno s 21-inčnim lijevanim naplatcima također pomažu u smanjenju neogibljene mase.

 

Elektronički diferencijal s ograničenim proklizavanjem serije N

e-LSD (elektronički diferencijal s ograničenim proklizavanjem) na stražnjoj osovini osigurava optimizirano ponašanje u zavojima i daje vam pouzdanu kontrolu.

Donosi snagu na asfalt: Raspodjela okretnog momenta serije N (N Torque Distribution) potpuno je promjenjiva i ima 11 pozicija raspodjele momenta između prednjih i stražnjih kotača.

 

Osigurava brzu i uzbudljivu vožnju zavojima: N Pedal – funkcija inteligentnog softvera za trenutno ponašanje upravljanja i poboljšani odziv papučice.

 

Sve za savršeni kut zanošenja: Za još brže pokretanje driftanja, možete upotrijebiti funkciju Torque Kick Drift za simulaciju udarca spojke kao kod vozila s pogonom na stražnje kotače.

 

Stvoren za oslobađanje hormona sreće: Hyundai IONIQ 5 N kombinira iznimne performanse na razini trkaće staze s ugodnom udobnošću. To ga čini pravim sportskim automobilom za svakodnevnu upotrebu – stvoren da vam pruži osmijeh kad god to poželite, kako to samo serija N zna.

 

Naša N e-Shift tehnologija simulira ponašanje pri promjeni stupnja prijenosa 8-stupanjskog mjenjača s dvostrukom spojkom: Zabava u potpuno električnoj vožnji bez kompromisa!

 

N Active Sound i sustav s 10 zvučnika uvelike poboljšavaju vaše iskustvo vožnje. Tri različita zvuka dinamički reagiraju na brzinu, položaj papučice gasa i promjene stupnjeva prijenosa.

 

Ova funkcija putem kamere automatski predlaže aktiviranje načina rada N čim se na prometnom znaku prikaže da slijedi zavoj.

 

S Hyundaijem IONIQ 5 N vaš će osmijeh sa svakim krugom biti sve veći – sa zbačajkama trkaće staze koje povećavaju performanse i inteligentnim tehnologijama koje povećavaju vaš užitak u vožnji.

 

Regenerativno kočenje obično je usmjereno na povrat energije. U Hyundaiju IONIQ 5 N prvenstveno ga upotrebljavamo za povećanje performansi kočenja. Najveća sila usporavanja do 0,6 G vodeća je brojka u industriji!

 

 

Više performansi ili više udobnosti? Vaš izbor: N sportski ovjes s adaptivnim amortizerima omogućuje podešavanje čvrstoće ovjesa u skladu s odabranim načinom vožnje: N, Sport ili Normal.

 

Standardna značajka novog Hyundaija IONIQ 5 N: mami osmijeh na lica kako to samo serija N zna. Za to su zaslužne brojne nove tehnologije i ekskluzivne značajke koje povećavaju vašu izvedbu na trkaćoj stazi: N Grin Boost, N Launch Control, N pretkondicioniranje baterije i N Race.

 

N Grin Boost

Pritiskom na gumb za način rada N Grin Boost, Hyundai IONIQ 5 N ubrzati će se od 0 do 100 km/h za samo 3,4 sekunde.3 Očekujte do 770 Nm okretnog momenta i snagu do 478 kW (650 KS).5

Zamah od samog starta: Funkcija Launch Control u Hyundaiju IONIQ 5 N osigurava optimalni pogon tijekom dinamičnog pokretanja.

 

Pretkondicioniranjem zagrijavate ćelije baterije na najučinkovitiju temperaturu. Odaberite način „Drag“ za kratki nalet snage ili način „Track“ za više krugova.

 

Ova funkcija, inspirirana automobilizmom, dodatno optimizira izdržljivost na trkaćoj stazi i mobilizira sve resurse za postavljanje novih rekorda.

 

Hyundai IONIQ 5 N opremljen je inovativnim 800-voltnim sustavom baterija koji pruža jedno od najbržih vremena punjenja dostupnih danas. Punjenje je moguće i 400-voltnom ili izmjeničnom strujom.