Udobna i napredna: Tvrtka Hyundai Motor otkrila pojedinosti o novoj KONI
  • Nova KONA proizvedena je za svačiji životni stil
  • Sportski karakter SUV-a utjelovljuje robusna obloga lukova kotača s integriranim prednjim i stražnjim svjetlima
  • Potpuno nova KONA nudi prostraniji unutarnji prostor za veću udobnost putnika i jednostavno skladištenje

Potpuno nova KONA prepuna je najnovijih tehnologija, udobnosti i pogodnosti

Unaprijeđeni model KONE dostupan je u više varijanti pogonskog sklopa, uključujući potpuno električni (EV), hibridni električni (HEV), te motor s unutarnjim izgaranjem (ICE), a za svaku varijantu dostupna je i N Line verzija. U svim svojim varijantama, potpuno nova KONA prepuna je najnovijih tehnologija, udobnosti i pogodnosti.

„KONU proizvodimo za svačiji životni stil, s nizom naprednih pogonskih sklopova i nizom tehnologija i značajki dizajna koje će dodati vrijednost svakodnevnom životu naših kupaca,” rekao je Heui Won Yang, izvršni predsjednik i voditelj tehničkog razvoja vozila u Hyundai Motor Company.

Elementi dizajna odašilju sportskim stilom i poboljšavaju performanse

Od prednje strane automobila, do vrata prtljažnika, prednja i stražnja Seamless Horizon svjetla daju novom modelu skladan i jedinstven izgled u svakoj varijanti. EV varijanta se dodatno razlikuje po svojoj Pixeled Seamoless Horizon svjetlima, i obilježava prvi Hyundaijev model kojoj je primijenio ovaj kultni dizajn.

Sportski karakter SUV-a utjelovljuje robusna obloga lukova kotača s integriranim prednjim i stražnjim svjetlima, kao i bočne stranice s dinamičnim klinastim proporcijama i karakterističnim kromiranim letvicama koje se protežu od linije remena do spojlera. Nova KONA po prvi puta ima jedinstven dizajn kotača od 19 inča.

N Line varijantu karakterizira agresivniji prednji i stražnji dizajn s krilima, oblikovani odbojnik, dvostruki ispušni lonac i srebrni bočni rub. Dodatne mogućnosti uključuju crni krov i ekskluzivni dizajn aluminijskih naplataka od 19 inča.

Veći i pametniji unutarnji prostor

Potpuno nova KONA nudi prostraniji unutarnji prostor za veću udobnost putnika i jednostavno skladištenje. U usporedbi s prethodnom generacijom, nudi i najbolji prostor u klasi sa 60 mm duljim međuosovinskim razmakom, 77 mm veći prostor za noge i 11 mm veći prostor za glavu u drugom redu sjedala. Prostor za ramena u drugom redu sjedala je najveći u svojoj klasi – čak 1.402 mm, te time pruža najveći „životni prostor” za putnike.

12,3 inčni integrirani dvostruki zaslon podržava ergonomski udobnu potrebu, dok je opcija relaksirajućeg udobnog sjedala u prvom redu optimizirana za raspodjelu pritiska „bez težine” tijela, a time pomaže ublažiti umor nakon duge vožnje.

Najbolje tehnologije u klasi za više pogodnosti

Automatska ažuriranja softvera OTA (Over-the-Air) omogućava vlasnicima automobila da uštede na održavaju svojih vozila i vremenu.

Prilagodljivo pametno električno otvaranje vrata prtljažnika, također je dodatna pogodnost za kupce, koji mogu samostalno odabrati visinu i brzinu otvaranja vrata prtljažnika na zaslonu Infotainment sustava. Uz to, KONIN integrirani memorijski sustav za postavke položaja sjedala i višestruko punjenje te mogućnost bežičnog punjenja pružaju praktičnija iskustva.

Nova KONA može se otključati, zaključati i pokrenuti putem Digital Key 2 Touch opcije, koristeći komunikaciju kratkog polja na pametnim telefonima ili pametnim satovima, što jamči visoku razinu sigurnosti.

Sigurnija vožnja uz potpuno novu KONU

Potpuno nova KONA prepuna je raznih naprednih sustava za pomoć vozaču (ADAS), kao što su Pomoć za izbjegavanje sudara sprijeda (FCA), Pomoć za držanje trake (LKA), Pomoć pri izbjegavaju sudara u mrtvom kutu (BCA), Upozorenje na siguran izlaz (SEW), Inteligentna pomoć pri ograničenju brzine (ISLA), Upozorenje na vozačevu pozornost (DAW) i Nadzor mrtvog kuta (BVM) te Pomoć pri dugim svjetlima (HBA).

Uz napredne sustave za pomoć vozaču, nova KONA opremljena je i različitim funkcijama za udobnost vožnje, kao što su Pametni tempomat (SCC), Pametni tempomat temeljen na navigaciji (NSCC) i Pomoć pri vožnji autocestom (HDA).

Više detalja o potpuno novoj KONI za globalna tržišta, uključujući i EV, bit će objavljeni u ožujku.