Hyundai Motor i Healthy Seas za more bez napuštenih ribarskih mreža

Hyundai Motor Europe aktivirao je svoje partnerstvo s Healthy Seas, organizacijom za očuvanje oceana i mora, u zajedničkom cilju: borba protiv onečišćenja oceana, njegovanje održivih morskih ekosustava i podrška kružnom gospodarstvu.

Healthy Seas radi s timovima dobrovoljnih ronilaca iz dobrotvorne organizacije Ghost Diving kako bi uklonili napuštene ribarske mreže, poznate kao “mreže duhova”, s koraljnih grebena i potonulih brodova. Iako su mreže potonule, svejedno hvataju organizme koji tako ulovljeni umiru.. U ronilačkoj ekspediciji u Velikoj Britaniji kod  Newcastleas sudjelovalo je 7 ronioca koji su obišli 2 brodske olupine i skinuli 15 metara mreže teške 125 kg te zamke za jastoge.

Surađujući s Healthy Seasom, Hyundai ne samo da omogućuje čišći okoliš za generacije koje dolaze, već i oblikuje održivu budućnost, u skladu sa svojom vizijom „Napredak za čovječanstvo“. Partnerstvo s Hyundaijem omogućuje Healthy Seasu da proširi svoje programe diljem Europe u kojoj su planirane razne aktivnosti.