Hyundai dobio nagradu SAFETYBEST 2018.

Hyundai je razvio sustav upozorenja  putnicima na stražnjem sjedištu, što su prepoznali članovi žirija Autobesta i nagradili priznanjem SAFETYBEST 2018 za inovativnu sigurnosnu tehnologiju koja je predstavljena u novom Santa Fe modelu.

Sustav upozorenja putnicima na stražnjoj klupi signalizira prisutnost putnika i životinja, tako da ova napredna tehnologija upozorava vozača da ne napušta automobil ukoliko stražnja vrata nisu otvorena. Revolucionarni sustav sprječava vozača da napusti automobil i ostavi dijete na stražnjem sjedalu što također pomaže u zaštiti života.

Osim nagrade Safetybest, Santa Fe dobio je maksimalnih pet zvjezdica na nezavisnom sigurnosnom crash testu Europa NCAP-a zbog Hyundai SmartSense tehnologije aktivne sigurnosti i sustava pomoći vozaču, uključujući sustav za izbjegavanje bočnog sudara pri vožnji unatrag koji upozorava vozača kada mu se pri vožnji unatrag približava drugo vozilo i automatski aktivira kočnice.

Treću sigurnosnu nagradu osvojio je potpuno novi Hyundai NEXO kao „najbolji u klasi“ u kategoriji „velika off-road vozila“. NEXO je prvo vozilo s kombinacijom električnog pogona i pogona na vodik, nagrađeno s pet sigurnosnih zvjezdica Europ NCAP-a što dokazuje pionirski pristup Hyundaija u dovođenju novih tehnologija na prometnice.