Hyundai i Shell voze prema održivoj budućnosti

Hyundai Motor Company potpisao je novi petogodišnji ugovor o globalnoj poslovnoj suradnji sa tvrtkom Royal Dutch Shell PLC, jednom od vodećih multinacionalnih energetskih tvrtki.

Ovaj sporazum obilježava četvrto produženje partnerstva, ali ovog puta s novim fokusom na čišću energiju i smanjenje emisije ugljikova dioksida, a sve kao proaktivan odgovor na postojeće tržišne izazove i promjene. Najbolji pokazatelj početka nove ere ove vrhunske suradnje dokazuje lansiranje novog, ugljično neutralnog ulja.

Tvrtka Shell Lubricants je u suradnji s Hyundaijem plasirala Shell Helix Ultra AH 0W Carbon Neutral motorno ulje koje jamči izvrsne performanse i ugodnu vožnju dok istodobno poboljšava neto ugljični otisak.

Nova generacija Shell maziva sada je ugljično neutralna

Održivi razvoj i briga za okoliš imaju značajnu ulogu pri odabiru odgovarajućeg motornog ulja za vaše vozilo. Potrošači diljem svijeta očekuju od proizvođača maziva ponudu održivih proizvoda te čak njih 74% izražava brigu za okoliš. Tvrtka Shell Lubricants prepoznala je potrebe kupaca i u tom smislu pomaže u donošenju najbolje odluke – one koja je dovoljno dobra za vaše vozilo, a ujedno i doprinosi smanjenju emisije CO2.

Shell Lubricants u suradnji s dugogodišnjim partnerom Hyundai Motor Company, plasirali su motorno ulje Shell Helix Ultra AH 0W Carbon Neutral. Ovaj najnoviji proizvod u Shellovom portfelju visokih je performansi, ugljično neutralan i niže emisije CO2.

Shell Helix Ultra AH 0W Carbon Neutral očekivano pruža izvanredne performanse, ali i energetsku učinkovitost zahvaljujući smanjenju CO2 za svaku ušteđenu litru goriva.

No, to je samo jedna od dobrobiti zaštite okoliša. Pratimo proces od 3 koraka kako bi ovaj proizvod bio ugljično neutralan.

Tri koraka do ugljično neutralnog motornog ulja:

  1. Reduciranje emisije CO2 kroz održive inicijative

Shell Helix Ultra 0W pakiranja su održiva pakiranja izrađena od reciklirajuće plastike. Od 2016. Shell je smanjio intenzitet ugljika u proizvodnji maziva za 30% te za 50% potrošnju električne energije uporabom obnovljivih izvora energije.

  1. Određivanje emisije CO2 za vrijeme životnog ciklusa proizvoda

Shell Lubricants obračunava sve emisije CO2 koje su napravljene za vrijeme životnog ciklusa Shell Helix Ultra AH 0W Carbon Neutral motornog ulja, uključujući ekstrakciju sirovine, transport, proizvodnju, distribuciju, uporabu i odlaganje zauljene ambalaže.

  1. Nadoknada emisije na bazi prirode i kreiranje ugljičnih kredita.

Shell nadoknađuje preostale emisije CO2 kroz program kompenzacije ugljičnog kredita iz  globalnog Shell portfelja.

Tvrtka Shell Lubricants je ponosna na suradnju s Hyundaijem u plasiranju Shell Helix Ultra AH 0W Carbon Neutral motornog ulja koje jamči izvrsne performanse i ugodnu vožnju dok istodobno poboljšava neto ugljični otisak.

Potražite novo Shell Helix Ultra AH 0W Carbon Neutral motorno ulje već danas kod najbližeg ovlaštenog Hyundai partnera!