Hyundai jača pretplatničku uslugu Mocean za daljnje širenje diljem Europe
  • Pretplata na automobile postat će budući stup održive mobilnosti i ubrzati proces elektrifikacije u Europi
  • Mocean pretplata nudi korisnicima fleksibilan model vlasništva i sveobuhvatne automobilske usluge za jednostavan pristup Hyundaijevim nagrađivanim električnim vozilima
  • Hyundai Motor Europe odabrao je norvešku tehnološku tvrtku Casi za jačanje i širenje Mocean usluge mobilnosti na nova europska tržišta

Širenje na nova svjetska tržišta

Hyundai Motor Europe najavio je partnerstvo s norveškom startup tvrtkom Casi za širenje svog globalnog brenda mobilnosti „Mocean Subscription” na nova europska tržišta.

Hyundai vjeruje u automobilsku pretplatu kao jedan od svojih stupova za buduću održivu mobilnost, potičući ubrzanje prepoznavanja važnosti električnih vozila kod kupaca diljem Europe i unapređujući nove oblike mobilnosti. Novo partnerstvo uključuje visoko automatizirane integracije ključne za vrhunsko korisničko iskustvo, kao što su plaćanja, provjere kreditnih sposobnosti, upravljanje pretplatama te korisnička služba.

„Nakon uspjeha pretplatničke usluge Mocean u Španjolskoj i Ujedinjenom Kraljevstvu, partnerstvo s tvrtkom Casi omogućit će nam širenje na nova tržišta na kojima će usluga biti uvedena u narednim mjesecima”, komentirao je Liran Golan, voditelj Future Mobility odjela unutar tvrtke Hyundai Motor Europe. „Mocean pretplata je stvorena kako bi zadovoljila potrebe naših sadašnjih i budućih kupaca, što nam omogućuje da donesemo Hyundaijev nagrađivani asortiman naprednih elektrificiranih vozila onima koji žele uživati u njima uz punu fleksibilnost i s uključenim sveobuhvatnim uslugama vožnje.”

Kako funkcionira Mocean pretplata?

Mocean Subscription je Hyundaijev globalni Mobility-as-a-Service (MaaS) brend. Bez naknade za prijavu i potpuno digitalnog korisničkog iskustva, korisnici mogu uživati u pojednostavljenom procesu registracije od prvog klika do preuzimanja vozila, s velikim izborom novih i rabljenih automobila.

Tijekom potpuno digitalnog procesa, kupci mogu jednostavno izabrati automobil koji žele i koliko dugo ga žele, unijeti svoje podatke te će im nakon odobrenja automobil biti isporučen na željenu adresu u roku od pet do deset dana. Alternativno, korisnici mogu odabrati da svoj automobil preuzmu u lokalnom Hyundai zastupstvu.

Nakon prijave, svi troškovi vožnje uključeni su u mjesečnu pretplatu na Mocean – osiguranje, pomoć na cesti, porez na prometnice te održavanje i popravci u ovlaštenim Hyundai servisima. Troškovi uključuju sve osim punjenja goriva ili električne energije. Za maksimalnu fleksibilnost, korisnici Mocean pretplate mogu odabrati zamjenu vozila svakih šest mjeseci. Oni koji žele otkazati pretplatu to mogu učiniti uz otkazni rok od mjesec dana*.

*Otkazivanje pretplate na Mocean pretplatničku uslugu prije isteka vašeg razdoblja može dovesti do naknade za otkazivanje.

O tvrtki Hyundai Motor Europe HQ

Sjedište tvrtke Hyundai Motor Europe HQ je službeno osnovano 2000. s glavnim uredom u Offenbachu, Njemačka. To je regionalno sjedište odgovorno za prodaju vozila u 47 europskih zemalja putem 2.279 prodajnih mjesta, s 4.1 posto tržišnog udjela u prvoj polovici 2023. godine. Više od 70 posto vozila koje Hyundai prodaje u regiji su modeli projektirani, testirani i proizvedeni u Europi kako bi zadovoljili potrebe europskih kupaca, u tvornicama u Češkoj i Turskoj.

U prvoj polovici 2023., oko 15 posto Hyundaijevih automobila prodanih u Europi bila su vozila s nultom emisijom ispušnih plinova (BEV i FCEV), uključujući odgovarajuće pobjednike Svjetskog automobila godine 2022. i 2023., IONIQ 5 i IONIQ 6. To čini Hyundai jednim od vodećih proizvođača u pogledu udjela vozila, kao i ukupne prodaje vozila s nultom emisijom ispušnih cijevi u Europi, dok tvrtka prelazi u pružatelja rješenja za pametnu mobilnost. Osim toga, više od 80 posto Hyundaijeve trenutne linije u Europi dostupno je u elektrificiranim verzijama.

Usredotočen na svoju viziju „Napredak za čovječanstvo” s jasnom predanošću da do 2035. godine prodaju samo vozila bez emisija iz auspuha u Europi, Hyundai će uskoro dodati više BEV modela svojoj električnoj liniji vozila. Sljedeću generaciju Kona Electrica predvodit će već popularan izbor u Europi. Osim toga, IONIQ 5 N, Hyundaijev prvi BEV za masovnu proizvodnju visokih performansi, premijerno je prikazan na Goodwood Festivalu brzine u Engleskoj i bit će dostupan javnosti u Europi do 2024. godine.

Hyundai nudi svoj jedinstveni paket garancije „Pet godina bez ograničenja kilometara” sa svim novim vozilima prodanim u regiji, pružajući kupcima garanciju od pet godina bez ograničenja kilometara, pet godina pomoći na cesti i pet godina provjera stanja vozila.

Više informacija o Hyundai Motor Europe HQ tvrtki i proizvodima dostupno je na www.hyundai.news.

Pratite Hyundai Motor Europe HQ na Twitteru @HyundaiEurope i Instagramu @Hyundai.Europe.

O tvrtki Hyundai Motor

Osnovana 1967. godine, tvrtka Hyundai Motor prisutna je u više od 200 zemalja i s više od 120.000 zaposlenika posvećenih suočavanju sa stvarnim izazovima mobilnosti diljem svijeta. Na temelju vizije brenda ‘Napredak za čovječanstvo’, Hyundai Motor ubrzava svoju transformaciju u pružatelja rješenja za pametnu mobilnost. Tvrtka ulaže u napredne tehnologije kao što su robotika i napredna zračna mobilnost (AAM) kako bi donijela revolucionarna rješenja mobilnosti, dok slijedi inovacije za uvođenje budućih usluga mobilnosti. U potrazi za održivom budućnosti, Hyundai će nastaviti s naporima da uvede vozila s nultim emisijama opremljena vodećim tehnologijama vodikovih gorivih ćelija i EV tehnologijama.

Odricanje od odgovornosti: Tvrtka Hyundai Motor Company vjeruje da su ovdje sadržane informacije točne u vrijeme objave. Međutim, tvrtka može učitati nove ili ažurirane informacije ako je potrebno i pretpostavlja da nije odgovorna za točnost bilo koje informacije koju čitatelj protumači i koristi.