Hyundai Motor Grupa najavljuje revolucionarnu transformaciju svih Hyundai vozila u Software Defined Vehicles (SDVs) do 2023.

Na ovogodišnjem “Unlock the Software Age” online forumu, Hyundai Motor Grupa najavila je planove za transformaciju korisničkog iskustva. Naime, cilj je kreirati novu eru korisničke slobode i mogućnosti putem softverske tehnologije koja se konstantno razvija. Tako će korisnici, kroz cijeli životni vijek  svojih automobila, imati priliku razvijati i unaprjeđivati iste.

Svi modeli, uključujući one već kupljene, ostaju ažurni

Hyundai Motor Grupa stvara vozila sa sposobnošću razvoja i softverom koji će korisnicima omogućiti da svoja vozila ažuriraju s najnovijim značajkama i tehnologijom i dugo nakon što je automobil napustio tvornicu.

Stalno razvijajuća tehnologija softvera Hyundai Motor Groupe osigurat će da svi modeli, uključujući one već kupljene, ostaju ažurni. Tako sve funkcije vozila, uključujući sigurnost, praktičnost, povezivost, sigurnost i performanse vožnje se mogu nadograditi putem Over-The-Air (OTA) ažuriranja softvera.

Do 2025. svi Hyundai Motor automobili imat će mogućnost ažuriranja softvera

Od 2023. sva novoproizvedena vozila Hyundai Motor Grupe bit će opremljena za ažuriranje preko Over-The-Air (OTA) softvera. Ove mogućnosti se neće odnositi samo na električne modele, već i na vozila s motorom s unutarnjim izgaranjem. Svi segmenti vozila HMG koji se prodaju diljem svijeta razvit će se tako da budu softverski definirani do 2025.

Kupci će, tako, moći na daljinu nadograditi performanse i funkcionalnost svojih vozila bez odlaska u servisni centar. Kako se vozilo može stalno ažurirati, njegova će se rezidualna vrijednost i povećati.

Smanjenje vremena potrebnog za procese masovne proizvodnje

Hyundai Motor Grupa planira, razvitkom zajedničkog hardvera i softvera za sva vozila, značajno smanjiti količinu vremena koje je potrebno za procese proizvodnje, uključujući planiranje i dizajn. To će dovesti do učinkovitijeg razvitka vozila, a i do smanjenja troškova. Samim time, dodatno će se povećati učinkovitost SDV tehnologije.

Hyundai Motor Grupa će si osigurati stabilne tokove prihoda razvitkom softvera vozila koji korisnicima omogućuje stalno nadograđivanje značajki i funkcionalnosti vozila, a koristeći se odabranim podacima, kreirat će se i personalizirana usluga za svakog kupca. Profitabilnost Hyundai Motor Grupe također će se poboljšati skraćivanjem vremena razvoja vozila i smanjenjem troškova.