Hyundai Motorsport tim osigurao pobjedničko postolje u četvrtom kolu FIA Svjetskog prvenstva u reliju 2022. u Portugalu

Hyundai Motorsport osvojio je treće mjesto na postolju Rally de Portugal, nakon borbene izvedbe cijelog tima i njihove tri posade.

Dani Sordo popeo se na treće mjesto i osvojio sa suvozačem Cándidom Carrera prvo WRC postolje u hibridnoj eri s Hyundai i20 N Rally1

U svom debitantskom WRC natjecanju u novom Hyundai i20 N Rally1 automobilu, Dani Sordo i Cándido Carrera osigurali su svoje prvo postolje u sezoni. Ovo je 16. put dosad u Sordovoj  Motorsport karijeri da je osvojio postolje te šesti portugalski podij od 2017.

Sordo je rekao: “Stvarno mi je drago završiti ovaj reli na postolju. Nije bilo nimalo lako na našem prvom prvenstvu natjecati se s novim Hyundai i20 N Rally1 automobilom. Dao sam sve od sebe cijeli vikend, ali morao sam učiti voziti automobil fazu po fazu i prilagoditi svoju vožnju njegovim karakteristikama. Završili smo treći i znamo da se moramo još više potruditi da smanjimo zaostatak. Cándido je napravio izvrstan posao i zadovoljan sam što naša momčad može odnijeti rezultat među prva tri mjesta.”

Thierry Neuville i Ott Tänak nastavili su davati svoj maksimum do posljednjeg dana, osiguravši petu i šestu poziciju u prvenstvu

Thierry Neuville i Martijn Wydaeghe postupno su smanjivali zaostatak za svojim španjolskim suigračima tijekom cijelog jutra, unatoč preprekama. Ott Tänak i Martin Järveoja nastavili su hrabrim tempom i završili na desetom mjestu nakon dvostrukog probijanja u petak.

Bodovna ljestvica Hyundai Motorsport tima na FIA Svjetskom prvenstvu u reliju 2022. nakon četvrtog kola

Sve tri posade osvojile su dodatne bodove u Power Stageu. Sordo je bio drugi najbrži, Neuville treći i Tänak četvrti. Hyundai Motorsport i dalje drži drugo mjesto u prvenstvu proizvođača sa 116 bodova nakon četiri kola.

Željno iščekujemo peto kolo FIA Svjetskog prvenstva u reliju 2022. koje se održava od 2. do 5. lipnja na šljunčanim stazama Rally Italia Sardegna.