Hyundai odnio dvostruku pobjedu na iF Design Awards 2020

Svjetski poznata organizacija iF prepoznala je dizajn vozila Hyundai Motor Company već šestu godinu zaredom! Više od 65 godina iF Design Award prepoznat je kao simbol izvrsnosti od strane stručnjaka za dizajn širom svijeta, a prestižne nagrade dodjeljuju vrhunski dizajneri iz različitih disciplina, kategorija i djelatnosti. Ove godine čast je pripala Hyundai Sonati te konceptu 45 u kategoriji Automobili/Vozila.

Hyundai Sonata, koja je lansirana 2019. godine, dizajnirana je pod motom „Sensuous Sportiness“ , koji je prvi puta prikazan na konceptu Le Fil Rouge na Međunarodnom sajmu automobila u Ženevi 2018. godine. Vozilo je odličan primjer sportske limuzine s dinamičnim stilom kakav se može vidjeti na kupeima.

Hyundaijev koncept „45“ krasi aerodinamičan dizajn inspiriran zrakoplovima 1970-tih. Automobil je dobio ime prema kutu od 45 stupnjeva sprijeda i straga, tvoreći dijamantnu siluetu koja predviđa smjer dizajna budućih Hyundai električnih modela.

Uz nagrade spomenutim modelima, dodijeljena je nagrada za Micro Mobility Sharing koju je osvojio Hyundaijev romobil EPV01. Inovativni imidž ojačali smo osvojivši nagrade izvan kategorije i teme vozila. Odnijeli smo dvije pobjede u kategoriji arhitekture za FIFA muzej nogometa te Hyundai Hydrogen Station u Nacionalnoj skupštini. Osvojili smo i nagradu u kategoriji Professional Concept za kolekciju kapsula Hyundai Re:Style koja koristi ostatke materijala proizvođača automobilskih sjedala.