Hyundai utrostručio proizvodni kapacitet KONE EV i skratio vrijeme čekanja kupaca

Osluškujući želje i potrebe kupaca, ali i zbog neprestanog povećanja potražnje za vozilima s nultom emisijom ispušnih plinova, Hyundai će utrostručiti dostupnost modela KONA EV za sve kupce u Europi. Hyundai će u ožujku ove godine započeti proizvodnju KONE EV u svom češkom proizvodnom pogodnu u Nošovicama, a povećat će i postojeću opskrbu iz pogona Ulsan u Južnoj Koreji i time drastično smanjiti vrijeme isporuke za kupce u Europi.

Otkako je u prodaji od 2018. godine, potražnja za KONOM EV nadmašila je sva očekivanja, pa je povećani kapacitet namijenjen praćenju rastuće potražnje. Tako će Hyundai za 2020. godinu europskim kupcima osigurati ponudu od preko 80.000 vozila s nultom emisijom ispušnih plinova, a ponuda će uključivati modele KONA EV, IONIQ EV, te NEXO – automobil na gorive ćelije. Ovim razvojem Hyundai očekuje da će postati najveći dobavljač vozila s nultom emisijom ispušnih plinova u Europi 2020. godine.

KONU EV brojni su mediji već prepoznali kao revolucionarni novi automobil koji je ponudio popularnu SUV karoserijsku izvedbu u kombinaciji s dugotrajnim elektrificiranim pogonskim sklopom, pozicionirajući je kao značajan iskorak za kupce željne kvalitetnog električnog automobila.