Kona Electric ruši mitove o automobilima na struju

Iako su na automobilskoj sceni već desetljećima, električni automobili nisu tako uobičajeni poput vozila s motorima s unutarnjim izgaranjem. Upravo zato postoji mnogo mitova i zabluda koji su se stvorili oko električnih vozila. Kona Electric dokazala je da su mitovi pogrešni, a mi vam donosimo i razloge zašto:

1. mit: električni automobili imaju kratak domet.

Činjenica: Udaljenost koju električni automobil može proći neprestano se poboljšava, a najnovija generacija modela baterije Kone EV ima domet do 449 km s jednim punjenjem. Ovaj model je idealan za gradsku vožnju, ali i za veće udaljenosti.

2. mit: električni automobili su preskupi.

Činjenica: Iako električni automobili u prosjeku koštaju više od automobila s unutrašnjim izgaranjem u vrijeme kupnje, cjenovni jaz smanjuje se tijekom korištenja vozila. Osim toga, mnoge europske države nude državne subvencije kako bi nadoknadili troškove kupnje. Nekoliko studija pokazalo je da ukupni trošak vlasništva čak nešto niži nego kod benzinskih vozila, jer osim što je električna energija jeftinija od benzina, vlasnici električnih automobila troše manje novaca na održavanje i popravke.

3. mit: nema dovoljno punionica za automobile na struju.

Činjenica: U Europi je u 2019. godini bilo registrirano oko 16.000 javnih električnih punionica, uključujući više od 17.000 snažnih punjača s brzim punjenjem. Taj broj svakodnevno raste, a velik broj supermarketa i javnih parkirališta nude besplatne EV stanice za punjenje. Kona EV ima opcionalni trofazni punjač snage 10,5 kW, a može se puniti i kod kuće. Upravo ova opcija omogućava znatno kraća vremena punjenja (4 sata i 50 minuta za verziju od 39 kWh ili 7 sati i 30 minuta za verziju od 64 kWh).

4. mit: opasno je puniti električno vozilo na kiši.

Činjenica: Električna vozila i njihovi punjači izrađeni su da izdrže sve vremenske uvjete kako bi bili jednako sigurni kao i benzinski automobili, a vozači neće imati problema s punjenjem kada pada kiša. Kona EV opremljena je najnovijim tehnologijama aktivne sigurnosti i pomoći u vožnji.

5. mit: električni automobili nisu zabavni za vožnju.

Činjenica: U usporedbi s benzinskim automobilima, EV vozila tiša su u vožnji i nude jednostavniju vožnju. Mnogi električni automobili imaju superiorno ubrzanje u usporedbi s motorima s unutarnjim izgaranjem, a poboljšana je i dinamika vožnje zbog niskog položaja teške baterije. S 204 KS, maksimalnim okretnim momentom od 395 Nm i najvećom brzinom od 167 km/h, Kona EV vrlo je moćan SUV. Od 0 do 100 može ubrzati za 7,9 sekundi. Upravljački modul omogućava intuitivan rad električnog pogona jednostavnim pritiskom na tipke za prebacivanje stupnjeva prijenosa. U kombinaciji s radarskim senzorom, pametni regenerativni sustav kočenja čak će automatski kontrolirati regenerativno kočenje u skladu s prometom koji slijedi.

 

Ne, hvala.

    Samo jedno pitanje 🙂

    Što najbolje opisuje cilj vašeg posjeta web stranici?