Re:Style – Hyundaijeva platforma za cirkularnu ekonomiju inspirirat će vas da ponovno razmislite o materijalima i modi
  • Tvrtka Hyundai Europe lansirala je Re:Style u Europi – platformu za cirkularnu ekonomiju i održivost
  • Pokrenuta 2019., platforma je posvećena inovacijama i održivosti
  • Platforma je lansirana modnom izložbom u Amsterdamu koja podiže svijest javnosti o održivosti i koju je osmislio poznati modni dizajner Jeremy Scott

Suradnja sa svjetskim modnim genijem Jeremyjem Scottom

Tvrtka Hyundai Motor lansirala je Re:Style u Europi, platformu za cirkularnu ekonomiju. Početak europske platforme Re:Style predstavila je suradnja tvrtke Hyundai i svjetski poznatog dizajnera Jeremyja Scotta koja označava uspostavu standarda za godine koje dolaze i koji nadahnjuje svjesniju budućnost.

Od prenamjene zračnih jastuka i sigurnosnih pojaseva iz starih automobila do recikliranja plastičnih boca, šećerne trske, žitarica i ulja, sve što bi inače bilo odbačeno dobilo je novi život. Ove tkanine i materijali ponovno su zamišljeni kao dizajnerovi novi konci, dodaci, džepovi ili kao predmeti koji služe kao izvor inspiracije.

Predanost tvrtke Hyundai upcyclingu, ekološkoj svijesti i inovacijama

U skladu s vizijom brenda tvrtke pod parolom „Napredak za čovječanstvo”, Re:Style predstavlja Hyundaijevu predanost pokretanju razgovora o otpadu i smanjenju resursa maksimiziranjem ponovne upotrebe i recikliranja proizvoda i materijala. Ovaj pristup također predstavlja gospodarske mogućnosti stvaranjem radnih mjesta u industriji recikliranja i ponovne proizvodnje, dok istodobno potiče inovacije i održivi rast.

Otpad iz automobila pretvoren u ekstravagantne modne komade

Re:Style je debitirao 2019. na New Yorku Fashion Weeku s modnom dizajnericom Marijom Cornejo koja je izradila jedinstvenu kolekciju odjeće od otpadne tkanine za autosjedalice.

Kako bi nastavio bogato nasljeđe Re:Stylea, Jeremy Scott je lansirao jedinstvenu couture kolekciju 2023., koja je prvobitno predstavljena u Seulu, a sada je za lansiranje dovedena u srce održivog života u Amsterdamu.

Suradnja s Jeremyjem Scottom naglašava Hyundaijevu predanost podržavanju vizionarskih koncepata. Scottova kolekcija nadilazi puku modu, već ona služi kao svrhovita izjava. Prenamjenom različitih odbačenih materijala iz procesa proizvodnje automobila, Scott je te materijale transformirao u ekstravagantne modne komade po kojima je poznat. On namjerno razbija stereotipe o održivom dizajnu kolekcijom visoke mode koja se sastoji od odbačenih materijala, tkanina i novih materijala izvedenih iz dijelova kao što su kotači, sigurnosni pojasevi, stražnja svjetla i brisači.

Tijekom događaja predstavljanja platforme u Amsterdamu, Jeremyju Scottu pridružila se i Maria Cornejo. Njezina prva kolekcija Re:Style temeljila se na ponovnoj upotrebi tkanina korištenih u unutrašnjosti automobila. Koža korištena za presvlake sjedala, sigurnosne pojaseve, ali i zračne jastuke integrirana je u njezinu kolekciju koja je bila izložena uz najnoviju kolekciju Jeremyja Scotta kako bi pokazala korijene Re:Stylea.

Platforma će se nastaviti i sljedećih godina te baviti ne samo cirkularnom ekonomijom za modu, već i arhitekturu i glazbu, između ostalog.