Hyundai i Robotaxi kroz novu globalnu kampanju „Innovation begins, from Very Human Things“ pomiču granice autonomne vožnje implementacijom napredne tehnologije

Tvrtka Hyundai pokrenula je globalnu kampanju manifesta pod nazivom „Innovation begins, from Very Human Things“ kako bi podijelila svoju inovativnu viziju samovozećeg robotskog taxija i naglasila ljudski element u autonomnoj vožnji.

Potpuno električni IONIQ 5 robotaxi, koji je prvi put predstavljen na IAA Mobility 2021. uz mnogo pohvala, autonomno je vozilo SAE razine 4 koje može sigurno i efikasno raditi bez vozača.

Kroz viziju ‘Progress for Humanity’, cilj tvrtke za robotaxi jest da bude potpuno autonoman pritom zadržavajući humanistički dodir

Hyundaijeva vizija tehnologije i korisničkog iskustva rezonira s tvrdnjom da je robotaxi IONIQ 5 “rješenje mobilnosti s ljudskošću u sebi – a ne samo bez ljudskog vozača.” Ovaj narativ prikazan je kroz dva videozapisa nedavno pokrenute kampanje.

Dva videozapisa kampanje naglašavaju humanističke kvalitete robotaxija, pokazujući kako usvajaju sigurno ponašanje u vožnji i brigu za putnike

 

Prva epizoda naglašava ključne značajke robotaxija koji nalikuju postupcima opreznog i obzirnog vozača, a druga epizoda fokusira se na robotaxi koji brine o putnicima, bilo to tinejdžeri, invalidi ili starije osobe.

U suradnji s tvrtkom Motional, početak prijevoza javnih putnika pomoću robotaxija IONIQ 5 započinje 2023. u Las Vegasu

Motional, globalni lider u tehnologiji bez vozača, radit će na postavljanju autonomnih vozila 2023. u velikim gradovima SAD-a počevši od Las Vegasa. Zatim bi se projekt proširio na veće gradove u SAD-u i globalno. Nadajmo se uskoro jednog dana i u Hrvatskoj!