Hyundai i30 N i i30 Fastback N osvojili nagrade

Hyundaijevi modeli automobila visokih performansi odnijeli su nagrade prestižnih njemačkih automobilskih časopisa.  i30 Fastback N dobio je titulu „Auto Bild Sports Car of the Year“, samo nekoliko dana nakon što je i30 N osvojio nagradu „Sport Auto“ časopisa „Sport Auto“. i30 N ujedno je dobitnik nagrade „Auto Bild Sports Car of the Year“ za 2018. godinu.

„Auto Bild Sports Cars“ nagrada je najboljeg njemačkog automobilskog magazina „Auto Bild“ po izboru čitatelja. Ove godine 110 automobila natjecalo se za nagradu „Auto Bild Sports Cars of the Year“, a kandidati su predali izvješća o testiranju i vožnji u posljednjih dvanaest mjeseci. Svaki je model klasificiran u pet kategorija s pobjednicima u potkategorijama serija, uvoza i tuninga. Hyundai i30 Fastback N osvojio je nagradu u kategoriji Mali i kompaktni automobili u potkategoriji „Uvoz“, pobijedivši čak 13 drugih automobila.

Prošli mjesec i30 N osvojio je nagradu „Sport Auto Award“ kao izbor čitatelja časopisa „Sport Auto“. Ovaj hot hatch pobijedio je u kategoriji „Compact Cars do 35.000 eura“ u potkategoriji „Uvoz“, pomevši konkurenciju od ukupno 275 automobila. Jedan od najpopularnijih Hyundai modela visokih performansi, i30 N, prodan je u više od 4.500 jedinica od svog predstavljanja u 2017. godini.

i30 Fastback N i i30 N dobili su mnoštvo nagrada i priznanja od lansiranja. U 2018. godini i30 N proglašen je „Auto Bild Sports Car of the Year“  u kategoriji Small & Compact Car, pobijedivši više od sedam etabliranih automobilskih marki. Pozitivne kritike stigle su i s Paris Motor Showa, a na dodjeli nagrada Autocar 2018. opisan je kao „game changer“.