Hyundai KONA Electric u Guinnessovoj knjizi rekorda!

Hyundai Motor India Ltd. – prvi dobavljač pametnih mobilnih rješenja i proizvođač prvog električnog SUV-a, KONE Electric, ušao je Guinessovu knjigu rekorda! Hyundai KONA Electric tako je postala prvi električni SUV u potpunosti napravljen u Indiji, a vozila se na nadmorskoj visini od 5.731 metara do prolaza Sawula na Tibetu, i time oborila prethodni rekord vožnje na visini od 5.715,28 metara.

Ovim podvigom KONA Electric pokazala se kao uistinu pouzdano električno vozilo i u ekstremnim uvjetima. Tijekom ekspedicije, KONA Electric vozila je kao pravi SUV u otežanim vremenskim uvjetima koji su nastupili – niske temperature, neprekidne snježne padaline te zaleđena cesta. Elektronička kontrola stabilnosti (ESC) u KONI EV osigurala je stabilnost upravljanja vozilom u svim uvjetima na cesti. Tehnologija i performanse zaslužni su što je ovaj zeleni automobil apsolutni rekorder u kategoriji električnih vozila, dostizanjem najveće nadmorske visine.

KONA EV punila se preko prijenosnih punjača tijekom cijelog trajanja vožnje, a preko noći je za napajanje bio zaslužan standardni prijenosni punjač koji dolazi uz vozilo. Tijekom uspona na vrhove nije bilo problema s performansama, a kada se spuštala s vrhova, pametni sustav regeneracije snage u vozilu pomogao je pri većem dosegu vožnje.
Ovaj podvig personificirao je snažne performanse i sigurnost KONE EV te njene mogućnosti da nadmaši bilo koje električno vozilo u svim vremenskim uvjetima, uključujući i one ekstremne, te demonstrira svoju sposobnost i izvrstan domet.