Hyundai Motorsport dominirao je desetim kolom FIA Svjetskog prvenstva u reliju (WRC) 2022.

Hyundai timovi su u Grčkoj tijekom 10. kola FIA Svjetskog prvenstva u reliju 2022. postigli zavidan uspjeh i tako postali ponos Hyundai Motorsporta i cjelokupne Hyundai globalne zajednice. Momčad je postigla najbrže vrijeme na Acropolis Rallyju u Grčkoj i tako zaslužila prvo, drugo i treće mjesto!

Performanse i pouzdanost Hyundai modela odigrale su ključnu ulogu u ostvarivanju značajnih rezultata

Makadamske ceste mnogim su drugim timovima stvorile poteškoće, no vozači Hyundai automobila lako su prevladali izazove i tako se još jednom dokazalo kako su Hyundai modeli pouzdani te se lako prilagode terenu. Nakon što su demonstrirali svoju konkurentnost na šljunku u Finskoj i asfaltu u Belgiji, Hyundai modeli su sada briljirali na nepopustljivom terenu tijekom Acropolis Rallyja.

Hyundai tim 2022. ponovno dostiže svoj rekord najvećeg broja pobjeda u jednoj sezoni

U desetom kolu prvenstva, Hyundai tim ponovio je uspjeh iz 2017. i 2019. postignuvši čak četiri pobjede u jednoj sezoni. Tako je povećao i ukupan broj bodova na 341 u prvenstvu proizvođača.

“Ovo je posebna pobjeda i povijesni rezultat. Mislim da je najvažniji aspekt trostruko postolje za momčad, rezultat koji u potpunosti zaslužujemo nakon svih napora.”

-Thierry Neuville (belgijski reli vozač)

11. kolo FIA Svjetskog prvenstva u reliju (WRC) 2022.

Hyundai tim svoje će sposobnosti pokazati i tijekom 11. kola FIA Svjetskog prvenstva u reliju koje će se održati od 29. rujna do 2. listopada 2022. na Novom Zelandu.