Hyundai opet dominira, ovaj put na Autocar Awards-u za 2022. godinu gdje je odnio 3 nagrade

Hyundai Motor Company osvojila je ne jedno niti dva, nego čak tri priznanja na dodjeli nagrada Autocar 2022. Suci najstarijeg svjetskog automobilističkog časopisa proglasili su SangYup Leeja, izvršnog potpredsjednika i voditelja Hyundai Global Design Centra, svojim dizajnerskim herojem godine. Također su i prepoznali kvalitetu automobila te proglasili Hyundai i20 N kao najpovoljniji britanski automobil za vozače, a Hyundai Santa Fe najboljim velikim automobilom.

Prestižne nagrade Autocar priznaju najbolje u automobilskoj industriji, bilo da se radi o inovativnim tehnologijama ili izvanrednom dizajnu. Po prvi put, ceremonija 2022. uključivala je i nagrade za britanske automobile za najbolje vozače i britanske nagrade za najbolje automobile, dajući sveobuhvatniji pogled na automobilski svijet nego ikad prije. Ove godine, osobna ceremonija održana je u impresivnom Silverstone Wingu.

SangYup Lee, EVP i voditelj Hyundai Global Design Centra, proglašen je dizajnerskim herojem godine zbog svoje uloge u nadzoru nad IONIQ 5 i drugim proslavljenim modelima

Titulu dizajnerskog heroja godine Autocar odnio je SangYup Lee, koji je izvršio značajan utjecaj u svijetu automobilskog dizajna, ne samo u prethodnoj godini, već tijekom cijele svoje karijere. Njegov rad kao voditelj Hyundai Global Design Centera pobrao je sveopće pohvale, uključujući IONIQ 5, koji je nedavno osvojio Svjetski automobilski dizajn godine, Svjetski automobil godine i Svjetsko električno vozilo godine.

No širina Hyundaijeve izvrsnosti dizajna pod Leejevim vodstvom je ono što je impresioniralo suce. Na dodjeli nagrada iF design Awards 2021, Hyundai je pobijedio u devet odvojenih kategorija i pobjednik je devet godina zaredom. Početkom 2021. Hyundai je osvojio četiri nagrade GOOD DESIGN Awards, uključujući konceptni automobil Prophecy, koji je također proglašen ‘Best of the Best’ na dodjeli nagrada za dizajn Red Dot.

Lee je rekao: “Gledajući unatrag kroz prethodne dobitnike Autocarove nagrade za dizajn heroja, prava mi je čast sjediti uz neke od ljudi koje smatram svojim dizajnerskim herojima. Hvala timu u Autocaru što je prepoznao rad Hyundai Global Design Centra tako prestižnim priznanjem. Sa zahvalnošću prihvaćam ovu nagradu u ime svih naših dizajnera i inženjera, koji su predani, talentirani i beskrajno kreativni, i koji nastavljaju inovirati naš brend iz cijelog svijeta.”

Hyundai i20 N proglašen britanskim najpovoljnijim automobilom za vozače

Hyundai Motor je također osvojio dvije kategorije proizvoda na dodjeli nagrada Autocar, uključujući Britanski najpovoljniji vozački automobil za i20 N, o čemu je Tisshaw rekao: “i20 N je ovdje osigurao pobjedu s priličnom razlikom. S pet sudaca koji su svakom automobilu dodijelili ocjenu od 25, i20 N je osvojio 102 boda, znatno ispred drugog mjesta. Ovaj je automobil kohezivan, uporan i ozbiljan prijedlog za oduševljene vozače, koji značajno pomiče podbrend N, čak i s impresivne razine većeg i30 N.”

Od svog predstavljanja 2019., i20 N je dosljedno impresionirao, osvajajući niz nagrada, uključujući Top Gear automobil godine i UK Performance Car godine. Prava sportska ikona, i20 N također uzima inspiraciju i inženjerske vrijednosti iz višestruko pobjedničkog i20 Coupe WRC automobila. Jednako je kao kod kuće isporučujući svoju jedinstvenu marku uzbudljivih performansi i na cesti i na trkaćoj stazi.

Hyundai Santa Fe proglašen najboljim velikim automobilom

Santa Fe je Hyundaijev najdugovječniji SUV, prvi put prodan u Ujedinjenom Kraljevstvu 2001. SUV D-segmenta hvaljen je zbog svoje udobnosti i prostranosti, opsežnih standardnih značajki i funkcionalnog dizajna kabine, a najnovija verzija nudi niz poboljšanja. Po prvi put dostupan s opcijama hibridnog i plug-in hibridnog pogonskog sklopa, također ima hrabar, prepoznatljiv novi dizajn i niz novih tehnologija i sigurnosnih značajki. Sve to je rezultiralo proglašenjem Autocarovog najboljeg velikog automobila.