Hyundai s vozilima za utrke postao je službeni Safety Car HAKS-a

Hyundai Hrvatska, Auto klub Star Racing i Hrvatski auto i karting savez predstavili su prošli tjedan uzvanicima i novinarima u Hotelu International nova službena sigurnosna vozila (Safety Car).

 

Hyundai i30N Performance i i20N sudjelovat će ove godine na krug, brdo i rally utrkama

 

Riječ je o atraktivnim vozilima visokih performansi iz Hyundai N odjela koje će koristiti u utrkama pod ingerencijom HAKS-a. Ovim projektom Hyundai se i u Hrvatskoj ozbiljnije uključuje u auto sport, što je u skladu s njihovim globalnim angažmanom na različitim utrkama, poput WRC-a i TCR-a gdje se mogu gledati u konkurenciji natjecatelja. Ovo samo prvi korak u puno ozbiljnijem angažmanu Hyundaija u autosportu u Hrvatskoj za koji imaju velik interes.

 

AK Star Racing i HAKS u suradnji s Hyundaijem stavljaju sigurnost na prvo mjesto

 

Štetner naglasio je da će atraktivnost novih Hyundai SC vozila zasigurno podići opći imidž utrka koje se održavaju u Hrvatskoj kao i nastojanje da HAKS u suradnji s AK Star Racing i Hyundaijem zajednički počnu raditi i na edukaciji mladih SC vozača i vozačica. Sigurnost na utrkama, ali i u normalnom prometu jedan je od prioriteta FIA-e i zato ova suradnja dolazi u pravi trenutak. Brojni organizatori utrka već su iskazali interes da se ova dva Hyundaija pojave i na njihovim utrkama koje su u kalendaru za ovu godinu, kako u našoj zemlji tako i izvan nje, na trkalištima poput Hungaroringa, Slovakia Ringa i drugih.

 

Hrvatski auto i karting savez i Hyundai planiraju proširiti asortiman u budućnosti

 

Ovo je samo prvo poglavlje suradnje te se u drugoj polovici ove godine očekuju još dva atraktivna službena vozila iz Hyundai portfelja te bitno proširenje projekta koje slijedi u 2023. (ako trenutna situacija s proizvodnjom automobila i drugim poznatim razlozima dozvoli). Svoj prvi nastup na utrkama ova dva atraktivna Hyundaija imat će već sljedeći mjesec, a fanovi diljem Lijepe naše vjerno ih iščekuju.