IONIQ 5 N među Top tri finalista za nagradu “Svjetski automobil 2024. godine”

Model IONIQ 5 N tvrtke Hyundai Motor Company našao se među Top tri finalista za nagradu „Svjetski automobil 2024. godine” u kategoriji „Svjetski performansni automobil”.

Najcjenjenija nagrada u automobilskoj industriji za „Svjetski automobil godine” (World Car) objavila je Top tri finalista za 2024. godinu tijekom svečanosti na Ženevskom međunarodnom sajmu automobila. Dodjela nagrada „Svjetski automobil godine” događaj je u kojem sudjeluje više od 100 članova žirija koji testiraju i glasuju za vozila koja se natječu.

Nagrade dodjeljuje žiri sastavljen od 100 uglednih međunarodnih automobilskih novinara iz 32 zemlje.

IONIQ 5 i IONIQ 6 – uzastopni trostruki pobjednici

Ovogodišnje nominacije odražavaju rast ugleda tvrtke Hyundai Motor na globalnoj razini i nadograđuju njezinu uspješnost na prethodnim dodjelama. Ranije su modeli tvrtke Hyundai Motor, IONIQ 5 i IONIQ 6, bili uzastopni trostruki pobjednici u kategorijama „Svjetski automobil godine”, „Svjetski električni automobil” i „Svjetski dizajn automobila”, 2022. i 2023. godine.

IONIQ 5 N – novi segment visokih performansi električnih vozila

Predstavljen u srpnju 2023. godine, IONIQ 5 N predstavlja novi segment visokih performansi električnih vozila zahvaljujući novim tehnologijama i povećanoj sposobnosti vožnje na stazi. To označava prvi korak u N-ovoj strategiji elektrifikacije. Model kombinira Electric Global Modular Platform (E-GMP) iz Hyundai Motor Grupe s N tehnologijama izvedenim iz motosporta, te koristi stručnost N-a iz elektrificiranih „Rolling Labs-a“ kako bi maksimizirao visokoperformansne sposobnosti električnog vozila.

Hyundaijev potpuno električni model IONIQ 5 N imenovan je jednim od Top tri finalista u kategoriji Svjetskih performansnih automobila

Pobjednici će biti objavljeni na Međunarodnom sajmu automobila u New Yorku, 27. ožujka 2024. godine, tijekom ceremonije dodjele nagrada.

Za više informacija o modelu IONIQ 5 N, pogledajte službeno priopćenje za medije ovdje.