Reakcije medije na novu Konu Electric: „Ona naglašava budući smjer branda”
  • Hyundai Motor nedavno je lansirao potpuno novu Konu
  • Nadovezujući se na prethodnu generaciju modela, nova Kona nudi jedan od najopsežnijih paketa proizvoda u B-SUV segmentu
  • Kona Electric je opremljena baterijom od 65,4 kWh i pruža potpuno električni domet (AER) od 490 kilometara prema WLTP-u

Potpuno nova KONA nudi jedan od najopsežnijih paketa proizvoda u B-SUV segmentu

Hyundai Motor nedavno je lansirao potpuno novu Konu – unaprijeđeni multiplayer i drugu generaciju svog popularnog B-SUV-a. U sklopu svoje strategije ubrzane elektrifikacije, Hyundai planira do 2030. na tržište lansirati 11 novih električnih vozila.

Nova Kona nudi jedan od najopsežnijih paketa proizvoda u B-SUV segmentu. Uz koeficijent otpora zraka od samo 0.27, nova Kona Electric nudi i nadograđeni infotainment i softverski paket koji uključuje dvostruke panoramske zaslone od 12,3 inča, potpuna OTA (Over-the-Air) ažuriranja i Vehicle-to-Load (V2L) funkciju. Kona Electric je opremljena baterijom od 65,4 kWh i pruža potpuno električni domet od 490 kilometara prema WLTP-u. A što o novom modelu kažu mediji?

„Nova KONA naglašava budući smjer branda”

Blogerica Leslie Schraut, koja piše za njemački Auto Zeitung, pohvalila je Hyundai za predstavljanje svoje vizije budućnosti. „S novom generacijom, Hyundai prvenstveno mijenja svoj izgled i oslanja se na sličan futuristički dizajn kao kod IONIQ-a. Razvoj najnovijeg izdanja započeo je s novom Hyundai Kona Electric, koja naglašava budući smjer branda.”

„Originalno i hrabro”

Mnogi mediji diljem Europe također su imali lijepe riječi za upečatljiv vanjski dizajn nove Kone, a posebice za njen nizak koeficijent otpora od 0,27.

„Hyundai u zadnje vrijeme prezentira odličan dizajn automobila, a to se nastavlja i s drugom generacijom Kone Electric,” rekao je britanski Top Gear. „Iako ne radi se samo o izgledu, te snažne linije imaju svrhu – nova Kona ima koeficijent otpora zraka od 0,27 zahvaljujući aktivnim zračnim zakrilcima.”

Njemački Auto Bild rekao je: „Druga generacija preuzima snažno oblikovane lukove kotača od stare Kone. Sada, međutim, sa zrelijim, uglatim izrezima na kotačima umjesto prijašnjih okruglih.”

„Originalno i hrabro”, Quattroruoteova je ocjena vanjskog dizajna nove Kone. „Ako se sadašnja Kona predstavljala kao osobni, ali konvencionalan automobil „smirenog“ dizajna koji bi mogao zadovoljiti ukuse široke javnosti svih dobnih skupina, nova Kona se usuđuje mnogo više”, sažeo je talijanski časopis.

„Automobil je sada mnogo prostraniji. To je golem iskorak u pogledu kvalitete, ali i dizajna”

Novinari su impresionirani prostranošću i stilom nove Kone.

Britanski časopis Autocar istaknuo je: „Veća platforma također znači da ima znatno više prostora u unutrašnjosti. EV ima ravan pod – rijetkost u modelu s više pogonskih sklopova – što omogućuje veliku središnju konzolu i ravna sjedala u stražnjem dijelu automobila.”

Ginny Buckley, osnivačica britanskog Electrifying.com i voditeljica njegovog YouTube kanala, i Car Maniac, njemačka YouTuberica, impresionirane su interijerom nove Kone. „Nova Kona je poboljšana,” rekla je Ginny, “Automobil je sada veći, mnogo prostraniji. To je golem iskorak u pogledu kvalitete, ali i dizajna.”

„Nova KONA je prerasla samu sebe”

Njemački auto motor und sport pozdravio je „chic i elegantno dovršen kokpit” B-SUV-a, posebno pohvalivši njegovu futurističku središnju konzolu i dva integrirana 12,3-inčna zaslona. “Veliki izbornik za najvažnije funkcije infotainmenta i ugrađenog računala te jasna struktura sustava čine ga vrlo modernim.”

Njemački Auto Bild je napisao da je s kamerom od 360 stupnjeva, Over-the-Air nadogradnjom, udobnim sjedalima s dodatnom funkcijom nagiba, tehnologijom punjenja od 400 volti i opcijama baterije od 48,4 ili 65,4 kWh, nova Kona „prerasla samu sebe”.

„Ogromni power bank”

Norveške internetske novine o električnim automobilima elbil24.no oduševljene su V2L tehnologijom. „Automobil ima takozvano dvosmjerno punjenje s kojim možete koristiti automobil kao ogromni power bank.“

Britanski lifestyle influencer na društvenim mrežama Marcus Butler također je komentirao V2L funkciju modela: „Dobra značajka je mogućnost punjenja predmeta preko automobila, poput električnog bicikla.”

Talijanska web stranica motor1.com pohvalila je novu Konu zbog njezinih inovativnih i naprednih sigurnosnih značajki. „Kona se oslanja na inovativni Monitor status vozača koji koristi kameru postavljenu na kontrolnoj ploči za analizu lica vozača i upozorava ga u slučaju smetnji  i potencijalnih hitnih slučajeva.”

Dodatne informacije o potpuno novoj Koni možete pronaći ovdje.