Partnerstvo između Hyundai Motora i Healthy Seasa nastavlja se razvijati izvan Europe

Partnerstvo između tvrtke Hyundai Motor i Healthy Seasa nastavlja se razvijati izvan Europe

Hyundai i Healthy Seas su u suradnji s Ghost Diving timom iz Koreje izveli dvije misije čišćenja u Gangwonu i Provinciji Namae na sjeveroistoku Južne Koreje

Iako je duboka morska voda bogata anorganskim nutrijentima koji potiču rast i razvoj morskih biljaka u kojima žive brojni morski organizmi, posljednjih su godina napuštena ribolovska oprema i ostalo smeće postali sve veća prijetnja podvodnim ekosustavima.

 Iz oceana uklonjen je svaki komad „mreže duhova

Tijekom ovih čišćenja, devet ronilaca volontera je u šest zarona izvadilo je 425 kilograma „mreža duhova“ i izgubljenih kaveza. U budućnosti će volonteri Ghost Diving Koreja nastaviti organizirati redovita čišćenja podmorja. Direktorica Healthy Seasa, Veronika Mikos dala je izjavu da je iz oceana uklonjen svaki komad „mreže duhova“ i time je smanjena prijetnja morskom životu. Nastavlja kako, „Milijuni životinja bivaju uhvaćene u ove smrtonosne zamke, a to zauzvrat privlači veće grabežljivce koji se također zapetljavaju u mrežu, nastavljajući time ciklus smrti.“ Dodala je kako je vrlo ponosna na proširenje suradnje s Hyundai Motorom koje označava važnu prekretnicu u partnerstvu između Hyundaija i Healthy Seasa. „Ovakva Hyundaijeva predanost označava napredak u čovječanstvu, a jamac je za održiviji svijet generacijama koje dolaze i kojima će reciklaža i očuvanje mora postati nužnost za društvo.“, rekao je Michael Cole, predsjednik i izvršni direktor tvrtke Hyundai Motor Europe.

Hyundai Motor Grupa otkrila je svoj najnoviji ESG smjer koji je prepoznat kao „pravi potez za pravu budućnost

Aquafil, partner osnivač Healthy Seasa, regenerira najlonske dijelove obnovljenih ribarskih mreža s ostalim najlonskim otpadom u ECONYL pređu. Ova regeneracijska najlonska pređa koristi se za stvaranje novih održivih proizvoda kao što su ECONYL podne prostirke koje su opcionalne u IONIQ 5 modelu, a dolaze kao standard u IONIQ-u 6.

Inicijativa, „Hyundai Continue

U ožujku 2022., Hyundai Motor Grupa otkrila je svoj najnoviji ESG smjer, koji je prepoznat kao „pravi potez za pravu budućnost.“ Ovaj smjer prikazuje predanost Grupe u stvaranju održive budućnosti za iduće generacije. Hyundaijeva vizija „Napredak za čovječanstvo“ označava stvaranje zajedničke vrijednosti i uključuje skaliranje društvenih učinaka i izgradnju održivog poslovnog ekosustava. Ovom misijom inspirirana je HMC-ova najnovija CSV inicijativa, „Hyundai Continue“. HMC ulaže transformativne napore za održivu budućnost kroz inicijativu „Hyundai Continue“, a ona se sastoji od tri temeljna područja: Hyundai Earth, Continue Mobility i Continue Hope. Continue Earth podrazumijeva aktivnosti brige o planetu; obnavljanje krhkih ekosustava, pokretanje kružnog gospodarstva, odgovore na klimatske promjene i očuvanje bioraznolikosti. Continue Mobility pruža rješenje za ljude i sektore s ograničenom mobilnošću, razvija tehnologiju sigurnosti prometa i druge aktivnosti usklađivanja s budućom mobilnošću. Continue Hope, zadnje ključno područje, ima ideju stvoriti nadu za buduće generacije putem obrazovanja, podupiranja rasta mladih ljudi i razvojem talenata.