Tvrtka Hyundai Motor osvojila najviše zajedničkih nagrada IIHS TOP SAFETY PICK+ i TOP SAFETY PICK

Insurance Institute of Highway Safety (IIHS) odlikovao je ukupno 16 modela tvrtke Hyundai Motor, Kia Corporation i Genesis prestižnim IIHS 2024 TOP SAFETY PICK (TSP) i TSP+ nagradama, što je više nego što je bilo koji drugi proizvođač automobila postigao u godišnjoj ocjeni.

Nepokolebljiva predanost sigurnosti

Izuzetna izvedba Hyundai Motor Grupe na IIHS 2024 dodjeli nagrada svjedoči o njezinoj nepokolebljivoj predanosti sigurnosti.

S 10 osvojenih nagrada TSP i šest nagrada TSP+, Grupa, koja uključuje marke Hyundai Motor, Kia i Genesis, predvodi industriju s najviše ukupnih TSP/TSP+ priznanja.

Ovo postignuće pokazuje posvećenost Grupe kao lidera u području sigurnosti te njezine kontinuirane napore za pružanje najviše razine zaštite za putnike vozila i ostale sudionike u prometu.

Sigurnost – temeljni element Hyundai vozila

„Hyundai Motor tvrtka s ponosom zauzima vodeću poziciju u industriji prema rezultatima IIHS 2024 TSP/TSP+ nagrada”, izjavio je Brian Latouf, predsjednik i globalni glavni direktor za sigurnost i kvalitetu u tvrtki Hyundai Motor. “Sigurnost je temeljni element naših vozila, što je potvrđeno dobivanjem najviših sigurnosnih priznanja za čak 16 naših proizvoda.”

Među markama Grupe, Hyundai Motor i Genesis dijele drugo mjesto ukupno, pri čemu Hyundai Motor osvaja sedam nagrada (dvije TSP+ i pet TSP), Genesis također sedam (tri TSP+ i četiri TSP), dok Kia osvaja dvije nagrade (jednu TSP+ i jednu TSP).

Ovo priznanje ističe iznimne standarde sigurnosti u vozilima Hyundai, Kia i Genesis.

KONA, ELANTRA, IONIQ 6, TUCSON, PALISADE, SANTA CRUZ

Za Hyundai Motor, dobitnici TSP+ nagrada su  mali SUV KONA i električni automobil srednje veličine IONIQ 6. Dobitnici TSP nagrade su mali automobil ELANTRA, SUV-ovi srednje veličine IONIQ 5 i TUCSON, SUV srednje veličine PALISADE, te maleni pickup kamion SANTA CRUZ.

Za Genesis, dobitnici TSP+ nagrada su električni automobil srednje veličine Electrified G80, mali SUV GV60 i SUV srednje veličine luksuzne klase GV80 (modeli proizvedeni nakon kolovoza 2023. godine). Dobitnici TSP nagrada su luksuzni automobili srednje veličine G80 i G90, te električni SUV-ovi srednje veličine GV70 i GV70 (proizvedeni nakon studenog 2023. godine).

Kijin dobitnik TSP+ nagrade bio je SUV srednje veličine TELLURIDE. Dobitnik TSP nagrade bio je SUV malene veličine SPORTAGE.

Strogi IIHS TSP+ uvjeti

Da bi vozilo ispunilo uvjete za IIHS TSP+, mora ostvariti dobar rezultat u testovima malog preklapanja sprijeda, izvornog umjerenog preklapanja sprijeda i ažuriranih bočnih testova. Da bi vozilo ispunilo uvjete za IIHS TSP+, vozilo mora ostvariti dobre ocjene u testovima malog preklapanja sprijeda, ažuriranim bočnim testovima i barem prihvatljivu ili dobru ocjenu za ažurirani test umjerenog preklapanja sprijeda. Oba priznanja, TSP i TSP+, također moraju ostvariti prihvatljivu ili dobru ocjenu za prevenciju sudara s pješacima sprijeda, te imati svjetla s prihvatljivom ili dobrom ocjenom na svim razinama opreme. Za više informacija o promjenama kriterija za priznanje, posjetite IIHS.org.

Latouf: Sigurnost je najvažniji prioritet

Za TSP/TSP+ nagrade za 2024. godinu, IIHS je podigao standarde, izazivajući proizvođače automobila da poboljšaju zaštitu putnika na stražnjem sjedalu i unaprijede sustave izbjegavanja sudara s pješacima. Ažurirani test umjerenog preklapanja sprijeda, koji sada uključuje drugu lutku smještenu iza vozača, fokusira se na sigurnost putnika na stražnjem sjedalu, te je zamijenio izvornu evaluaciju u zahtjevima za TSP+ nagrade za 2024. godinu.

„Cijenimo izazovnije zahtjeve koje je IIHS postavio za 2024. godinu kako bi se osvojile TSP/TSP+ nagrade”, rekao je Latouf. “Promjene koje smo napravili na našim vozilima kako bismo osvojili ova zahtjevnija priznanja pružaju najvišu razinu zaštite za naše kupce i druge ranjive sudionike u prometu. Sigurnost je najvažniji prioritet naše tvrtke, te je ovim priznanjima dokazana naša predanost kupcima“, zaključio je.