Sofisticirani streamliner.

Silueta za novu eru električne mobilnosti, graciozno zakošeni aerodinamični dizajn naglašava dinamičku učinkovitost ove jedinstvene električne limuzine. Aerodinamični isklesan oblik sa svojim jednostavnim, ali senzualnim oblinama ima svoje korijene u Prophecy Concept EV.

IONIQ 6 povezuje emocionalnu konvergenciju funkcionalnosti s estetikom.

– SangYup Lee, izvršni potpredsjednik i voditelj Hyundai Design Centra –

Od samog početka usmjeren na čovjeka, unutarnji prostor IONIQ-a 6 razvijao se istovremeno s vanjskim oblikom. Ovaj integrirani pristup nekonvencionalan je način dizajniranja automobila, ali je polučio izniman rezultat: kabina poput čahure koja putnicima omogućuje uživanje u automobilu. Unutarnji prostor je maksimalno povećan – što je rezultiralo jedinstvenom aerodinamičnom siluetom i prostranom unutrašnjosti.

Nadahnuta s Prophecy Concept EV, kabina u obliku kupole dizajnirana je da bude udobna i praktična – osobni prostor poput skrovišta poput udobna čahure.

Unutrašnjost usmjerena na korisnika ima ergonomski dizajniranu upravljačku jedinicu koja je smještena u sredini kako bi smanjila ometanje i pomogla intuitivnoj vožnji.

Elegantna modularna nadzorna ploča ima dva integrirana zaslona: infotainment zaslon od 12,3 inča s punim dodirom i digitalni klaster od 12,3 inča.

Prilagodite izgled i dojam svoje kabine.

Stvorite atmosferu koja odgovara vašem raspoloženju. Odaberite jednu od 6 tema s dvije boje koje su razvili stručnjaci za boje kako bi se vozači i putnici osjećali opuštenije i ugodnije. Ili odaberite između 64 boja kako biste sami postavili postavke svjetla za raspoloženje. Štoviše, način rada Speed Sync Lighting dodaje emocije iskustvu vožnje mijenjajući svjetlinu unutarnjeg osvjetljenja na temelju brzine vozila.

Osjetite brzinu. Interaktivna rasvjeta osjetljiva na brzinu na prednjim vratima mijenja svjetlinu ambijentalnog osvjetljenja od 10% pri 30 km/h do 100% pri 100 km/h.

Uživajte u vrhunskoj udobnosti s dva potpuno nagnuta sjedala za opuštanje sprijeda za osvježavajući odmor tijekom punjenja – pritiskom na samo jednu tipku.

Naši dizajneri i inženjeri surađivali su kako bi optimizirali kabinu, rastežući je sprijeda i straga kako bi povećali unutarnji prostor kako biste se mogli voziti i odmarati u vrhunskoj udobnosti.

Održivi ekološki prihvatljivi materijali.

Inspirirana prirodom i vođena našom predanošću održivosti, unutrašnjost IONIQ 6 uvelike koristi ekološke materijale kao što su: reciklirane PET boce i ribarske mreže, plastična pređa biljnog porijekla, ekološki obrađena koža s biljnim ekstraktima i bioboja s biljnim ekstraktima.

Čiste, zaobljene linije i aerodinamični dizajn IONIQ-a 6 odišu elegantnom jednostavnošću. Aerodinamične i emotivne, oštre krivulje i glatke linije odaju počast kultnim aerodinamičnim vozilima iz 1920-ih i 30-ih godina – ponovno osmišljenim za današnju održivu mobilnost.

Tečna parametarska pikselizirana LED prednja svjetla u skladu su s elegantnim usisnicima zraka na prednjem braniku i aktivnim zračnim zakrilcima za elegantan učinkovit izgled sprijeda.

Jedinstvenu aerodinamičnu tipologiju IONIQ-a 6 karakteriziraju čiste i jednostavne linije i aerodinamični oblikovana silueta dizajnirana da oduševi – i pruži optimalan domet.

Dizajniran za aerodinamičnu učinkovitost kako bi se povećao domet električne vožnje, oblik pačjeg repa pojačava potisnu silu, a blaga struktura repa čamca smanjuje otpor.

Nevjerojatna aerodinamika: mali otpor znači veliki domet.

U eri električnih vozila otpor zraka važniji je od bilo koje druge izvedbe. A s IONIQ-om 6, naši inženjeri i dizajneri postigli su novu vrijednost: impresivno nizak koeficijent otpora od 0,21. Osim svog aerodinamičnog oblika, IONIQ 6 ima širok raspon naprednih aerodinamičnih rješenja uključujući: stražnji spojler, prednje aktivne zračne zavjese, zračne zavjese kotača, reduktore razmaka kotača, rešetke za odvajanje i deflektore kotača.

Parametarski pikseli.

IONIQ 6 ima više od 700 parametarskih piksela – prepoznatljivi element dizajna koji dijele sva IONIQ vozila. Mogu se pronaći u LED prednjim svjetlima i stražnjim kombiniranim svjetlima, kao i prednjim donjim senzorima, digitalnim bočnim retrovizorima, ukrasima ventilacijskih otvora i indikatoru punjenja na središnjoj konzoli za bežičnu podlogu za punjenje pametnog telefona.

Boje.

Birajte između jedanaest vanjskih boja, uključujući dvije dostupne opcije s mat završnom obradom. Ovisno o odabranoj boji, letvice obloge karoserije dolaze u srednje srebrnoj ili polusjajnoj crnoj metalik boji.

Održivi materijali intenzivno se koriste u IONIQ-u 6, uključujući recikliranu pigmentnu boju iz otpadnih guma u oblogama i pigmentnu boju bambusovog ugljena za karoseriju. Unutrašnjost sadrži ekološki prerađenu kožu, recikliranu PET tkaninu, bio PET tkaninu, bio boju dobivenu od biljnih ulja i tepih od reciklirane ribarske mreže. Inovativna uporaba prirodnih materijala još je jedan doprinos održivosti u našim proizvodnim procesima, zbog čega je IONIQ 6 manje ovisan o proizvodima na bazi ulja.

Otkrijte više o IONIQ-u 6.

*Dostupno ovisno o regiji. Za više detalja o ponudi kontaktirajte Ovlaštenog Hyundai distributera.