Ažurirana vrhunskom tehnologijom i praktičnošću.

Od najnovijeg intuitivnog povezivanja do sveobuhvatnog raspona prvoklasnih sigurnosnih značajki i novih učinkovitih pogonskih sklopova s hibridnim opcijama, KONA je opremljena obiljem pametne tehnologije koja podržava vaš aktivan životni stil.

Budući da ništa nije važnije od sigurnosti vaših najmilijih, KONU smo nadogradili. Uz Hyundai SmartSense, naše vrhunske napredne sustave za pomoć vozaču, nova je Kona ažurirana najnovijim značajkama sigurnosti i pomoći u vožnji za dodatni mir.

Savršeno za parkirališta. Kad izlazite unatrag s područja sa slabom vidljivošću sustav ne samo da upozorava vozača ako vozila prilaze sa strane – već automatski aktivira i kočnice.

Prepoznaje znakove za ograničenje brzine na cesti i prikazuje znakove ograničenja brzine i zabranjenog pretjecanja u stvarnom vremenu na zaslonu navigacijskog sustava i na ploči s instrumentima.

KONA je također nadograđena svim najnovijim značajkama povezivanja poput Bluelink® povezanih automobilskih usluga, koje vam omogućuju upravljanje automobilom putem pametnog telefona – ili glasom. Besplatna petogodišnja pretplata na Hyundaijeve usluge LIVE uključena je u navigacijski sustav zaslona 10,25”.

Zaslon osjetljiv na dodir od 10,25 inča podržava Apple CarPlay™ i Android Auto™, tako da možete povezati telefon i imati funkcije telefona na velikom zaslonu.

Prikladno smještena bežična podloga za punjenje omogućuje brzo i jednostavno punjenje kompatibilnih pametnih telefona s omogućenom značajkom Qi.

Sustav će automatski pozvati hitnu pomoć ako sudjelujete u prometnoj nezgodi i aktiviraju se zračni jastuci. Možete pritisnuti i SOS gumb za hitnu pomoć, 24 sata dnevno, 365 dana u godini.

Zvučni sustav KRELL pruža izvrsne performanse. 8 zvučnika i vanjsko pojačalo priuštit će svima u vozilu poseban zvučni doživljaj.

Bluelink® povezane usluge automobila.

Bluelink® povezane usluge automobila donose besprijekornu povezanost izravno u KONU s internetskim prepoznavanjem glasa i širokim opsegom niza značajki, kako bi vaša vožnja bila praktičnija i ugodnija. Povrh mnogih pametnih značajki kojima možete upravljati pomoću aplikacije Bluelink, besplatna petogodišnja pretplata na Hyundaijeve usluge LIVE također je uključena u navigacijski sustav.

Spremite sve kako želite. Sada možete spremiti svoje postavke info-zabave, kao što su jezik, Bluetooth i postavke navigacije.

Aktivirajte i kontrolirajte značajke poput postavki klima uređaja, infotainment sustava i grijanja bočnih zrcala, kao i grijanje upravljača glasovnom naredbom.

Aplikacija Bluelink® za pametni telefon.

Kontrolirajte svoj automobil s dlana. Aplikacija Bluelink povezuje vas s automobilom putem pametnog telefona, tako da možete raditi sve, zaključati vrata i provjeriti koliko je goriva u spremniku, ili zagrijati vozilo u hladnim danima … i još puno, puno više. U nastavku pročitajte više.

Bluelink® povezane usluge automobila.

Bluelink® pruža besprijekornu povezanost i pametne značajke kako bi vaša vožnja bila još praktičnija.

Sve o Bluelink® povezivanju

A što se tiče udobnosti, u KONU je ugrađen širok spektar inovativnih estetskih i tehničkih rješenja kako bi vam pružila najnoviju automobilsku udobnost i funkcionalnost – čak i za putnike na stražnjem sjedalu. To uključuje grijana sjedala u drugome redu i USB priključak u drugome redu.

Zimi toplo, a ljeti hladno. Sjedala za vozača i suvozača dostupna su s grijanjem i ventilacijom sjedala.

Putnici u stražnjem dijelu vozila cijenit će grijana sjedala u drugom redu i prikladni stražnji USB kako bi mogli napuniti svoj pametni telefon.

Ambijentalno svjetlo.

Nova tehnologija ambijentalnog osvjetljenja osvjetljava redizajniranu središnju konzolu i prostor za noge, poboljšavajući elegantan karakter interijera.

Električna parkirna kočnica nalazi se i na središnjoj konzoli. Praktična i laka za upotrebu, također oslobađa prostor u unutrašnjosti.

Postava pogonskih sklopova za KONU doseže nove visine u pogledu performansi i održivosti. Poboljšani 48-voltni blagi hibridni pogonski sklopovi pomažu vam smanjiti emisiju CO2 i sagorjeti manje goriva. Širok spektar poboljšanja ovjesa i upravljanja pruža uglađeniju vožnju i poboljšanu kontrolu na cesti. Upravljanje je također fino podešeno da odgovara novom karakteru ovjesa, a nadograđene gume pružaju bolju učinkovitost goriva i niže emisije štetnih plinova.

KONA je podvrgnuta nadogradnji radi uglađenije vožnje. Opruge, amortizeri i šipke stabilizatora modificirani su radi veće udobnosti i izolacije u vožnji.

48V blagi hibridni sustav.

Uštedite gorivo i smanjite emisije s opcijskim 48-voltnim blagim hibridnim sustavom. Podržava motor s izgaranjem dodatnim okretnim momentom tijekom ubrzanja – ovisno o stanju napunjenosti baterije i stupnju ubrzanja. Kao rezultat, smanjena je potrošnja goriva i emisija CO2. U nastavku možete saznati više o tome kako sustav funkcionira u raznim situacijama vožnje.

Nove mogućnosti prijenosa za vaš stil vožnje.

KONA je dostupna sa 6-stupanjskim ručnim mjenjačem, 7-stupanjskim mjenjačem s dvostrukom spojkom (7DCT) ili novorazvijenim 6-stupanjskim inteligentnim ručnim mjenjačem (iMT). iMT podržava smanjenje potrošnje goriva u 48V blagom hibridnom automobilu.

Kako bi se povećala učinkovitost goriva u blago hibridnoj verziji, iMT odvaja motor od mjenjača nakon otpuštanja papučice gasa. Vozilo prelazi u način rada lagane vožnje (coasting).

6-stupanjski ručni mjenjač dizajniran je za preciznu vožnju s glatkim promjenama brzina.

*Dostupno ovisno o regiji. Za više detalja o ponudi kontaktirajte Ovlaštenog Hyundai distributera.