Hyundai Motorsport momčad osigurala je najbolji plasman od kada se natječe u WRC-u

Hyundai Motorsport momčad dopunila je listu uspjeha u tekućoj sezoni novim penjanjem na pobjedničko postolje i osvajanjem 3. mjesta na utrci u Walesu. Ovim rezultatom, Hyundai Motorsport momčad osigurala je drugu poziciju u ukupnom poretku konstruktora jednu utrku prije kraja sezone te je ostvarila najveći uspjeh od kada se natječe u WRC-u. Nakon dva 4 mjesta na utrci u Walesu, Hyundai momčad se napokon popela na podij i na Otoku. Nakon 22 etape i odvoženih 330 km, T. Neuville zauzeo je treću poziciju dok je momčadski kolega H. Paddon, koji mu je konstantno puhao za vratom, na kraju zauzeo četvrtu poziciju. Šestu poziciju zauzeo je još jedan naš predstavnik – D.Sordo.

Za Neuvillea i njegovog suvozača Gilsoula ovo je bilo šesto postolje u sezoni, a četvrto u nizu. Nova velika „berba“ bodova izdvojila ih je na drugoj poziciji u konkurenciji vozača sa prikupljenih 143 bodova, te trećeplasiranom Mikkelsenu sada bježe velikih 14 bodova.

U zadnju utrku sezone, onu u Australiji, koja će se održati od 17.-20. studenog ulazimo s mnogo optimizma i željom da u ukupnom poretku vozača obranimo drugu poziciju i po mogućnosti napadnemo treće mjesto.

U nastavku pogledajte rezultate s utrke u Walesu:

 

  1. S. Ogier / J. Ingrassia (Volkswagen Polo R WRC) 3:14:30.2
  2. O. Tanak / R. Molder (Ford Fiesta RS WRC) +10.2
  3. T. Neuville / N. Gilsoul (Hyundai New Generation i20 WRC) +1:35.4
  4. H. Paddon / J. Kennard (Hyundai New Generation i20 WRC) +1:54.9
  5. K. Meeke / P. Nagle (Citroën DS3 WRC) +2:35.2
  6. D. Sordo / M. Martí (Hyundai New Generation i20 WRC)+4:02.6
  7. J. M. Latvala / M. Anttila (Volkswagen Polo R WRC) +4:28.3
  8. M. Østberg / O. Floene (Ford Fiesta RS WRC) +4:38.2
  9. S. Lefebvre / G. De Turckheim (Citroën DS3 WRC) +7:12.2
  10. E. Camilli / B. Veillas (Ford Fiesta RS WRC) +8:19.3