Hyundai Motor radikalno transformirao potpuno novi SANTA FE SUV kako bi ponudio veći unutarnji prostor i vodeći prtljažnik u klasi

Potpuno novi SANTA FE pod konceptom “Open for Morepovezuje grad i prirodu

Potpuno novi SUV SANTA FE tvrtke Hyundai Motor imao je digitalnu svjetsku premijeru pod parolom „Open for More” koja uključuje radikalnu transformaciju modela usredotočenu na nova, šira vrata prtljažnika.

U znak sjećanja na prethodne četiri generacije i ikonski značaj marke SANTA FE, s kulminacijom u nedavno lansiranoj petoj generaciji, globalno predstavljanje novog modela održalo se u prekrasnoj regiji Santa Fe u Novom Meksiku, koja je izvor inspiracije za SANTA FE brend. U premijernom filmu, široka stražnja vrata potpuno novog SANTA FE-a fluidno povezuju unutrašnjost s vanjštinom, istovremeno proširujući svakodnevna iskustva kupaca. Novi prtljažnik tako u trenu postaje otvorena terasa za uživanje.

Hyundai Motor emitirao je premijerni film o potpuno novom SANTA FE modelu na službenim kanalima tvrtke. Video pogledajte ovdje: https://youtu.be/74mCRZl1YPI.

 

Najprostraniji unutarnji prostor te najveći prtljažnik u klasi

Peta generacija SANTA FE modela povećava gradsku privlačnost SUV-a srednje veličine s vodećim životnim prostorom u klasi. On je stvoren duljim međuosovinskim razmakom i većim vratima prtljažnika. Dulji međuosovinski razmak također omogućuje novom modelu da ponudi poboljšana sjedala u trećem redu.

“Od debija prve generacije SANTA FE modela prije 23 godine, ovaj kultni SUV osvojio je srca milijuna kupaca diljem svijeta”, istaknuo je Jaehoon Chang, predsjednik i izvršni direktor tvrtke Hyundai Motor. “Odvažan i moćan identitet potpuno novog SANTA FE-a uspostavit će prisutnost bez premca na tržištu SUV vozila srednje veličine”, zaključio je Chang.

 

Vanjski dizajn odražava rastući trend života na otvorenom

Za prvu potpunu promjenu SANTA FE modela od 2018. godine, tvrtka Hyundai Motor usvojila je neobičnu strategiju dizajniranja počevši od znatnog povećanja vrata prtljažnika, da bi zatim uslijedio dizajn eksterijera.

Kutijasti oblik i dugačak međuosovinski razmak stvaraju moćnu prisutnost novog SANTA FE-a na cesti.

“Potpuno novi Santa Fe pronalazi savršenu ravnotežu između gradskog i izvangradskog života, odlično se noseći sa svim životnim situacijama, od užurbanih obiteljskih obaveza do zabavnih avantura na kampiranju”, rekao je SangYup Lee, izvršni potpredsjednik i voditelj Hyundai Global Design Centera. “Sa svojim duljim međuosovinskim razmakom, prostranom unutrašnjošću i prostorom poput terase u stražnjem djelu, novi SANTA FE oslanja se na prednosti SUV vozila kako bi ponudio još više svestranosti s vrhunskim korisničkim iskustvom.”

Prednji dio potpuno novog SANTA FE modela ostavlja snažan dojam zahvaljujući visokoj haubi, prednjim svjetlima u obliku slova H i oštro definiranim branicima.

Duži međuosovinski razmak daje potpuno novom SANTA FE-u osjećaj veličanstvenosti, jednako kao i njegova čista bočna struktura upotpunjena odvažnom linijom krova, velikodušnim volumenom oko blatobrana, robusnim lukovima kotača, kraćim prednjim prevjesom i hrabro dizajniranim kotačima od 21 cola.

Stražnja svjetla u obliku slova H usklađena su s prednjim svjetlima kako bi potpuno novom SANTA FE-u osigurala prepoznatljivu prisutnost na cesti danju i noću.

Novi je model na globalnim tržištima dostupan u 10 vanjskih boja: Abyss Black Pearl, Creamy White Pearl, Creamy White Matte, Typhoon Silver Metallic, Magnetic Grey Metallic, Ocado Green Pearl, Terracotta Orange, Cyber Sage Pearl, Earthy Brass Metallic Matte i Pebble Blue Pearl.

Dizajn interijera: Horizontalni i okomiti elementi prenose čvrsti karakter SUV-a

Potpuno novi interijer SANTA FE-a u kontrastu je s eksterijerom. Dizajn u obliku slova H primijenjen je i na kontrolnu ploču te ventilacijske otvore kako bi se stvorila jedinstvena ravnoteža dizajna.

Nova unutrašnjost dolazi s korisnim i praktičnim značajkama, poput UV-C sterilizacijske ladice i dvostrukog bežičnog sustava punjenja pametnih telefona kako bi se stvorilo sofisticirano korisničko iskustvo. SANTA FE-ov panoramski zakrivljeni zaslon, prvi u klasi, obuhvaća 12,3-inčni digitalni klaster i infotainment sustav, poboljšava vozačevu vidljivost te stvara osjećaj luksuza.

 

Značajke vrhunske udobnosti i pogodnosti, od kojih su neke prve u svijetu, prve u klasi ili vodeće u klasi

S dužim međuosovinskim razmakom, potpuno novi SANTA FE nudi vodeći unutarnji prostor u klasi.

Potpuno sklopiva sjedala u drugom i trećem redu stvaraju prostor straga nalik terasi s nikad širim vratima prtljažnika, omogućujući korisnicima da neometano uživaju u prirodi. Ova privlačna značajka dizajna odraz je želja Hyundaijevih kupaca, ali i novih trendova koji sve više uključuju život na otvorenom.

Ekološki prihvatljivi materijali koriste se u cijeloj unutrašnjosti SANTA FE-a za meke površine, kao što su strop, tepisi za automobil i nasloni sjedala, ali i za presvlake kao što su obloge vrata i sjedala. Konkretno, sjedala od umjetne kože izrađena su od materijala koji minimaliziraju opasnosti po ljudsko zdravlje te su certificirani kao izrazito sigurni za dojenčad do 3 godine. Upotreba ekološki prihvatljivih materijala proteže se i na eksterijer.

Potpuno novi SANTA FE dostupan je s pet boja interijera: Obsidian Black, Supersonic Gray, Pecan Brown, Forest Green i Black Ink.

 

Praktičan izgled koji olakšava urbane i vanjske aktivnosti

Potpuno novi SANTA FE nudi vodeći kapacitet prtljažnika u klasi i prostrana vrata prtljažnika kako bi bilo dovoljno mjesta za sve, od sportske opreme do one za kampiranje.

U potpuno novom SANTA FE-u, Hyundai je dao prioritet životnom prostoru povećanjem prostora za noge u drugom i trećem redu. Ovaj SUV nudi najbolju udobnost u trećem redu u klasi (s nagibom trećeg reda) i poboljšanja prostora za glavu.

Duljina prostora za noge u drugom redu povećana je za 35 mm te sad iznosi 1075 mm. Duljina prostora za noge u drugom redu povećala se za 20 mm te sad iznosi 1.055 mm. Duljina prostora za noge u trećem redu povećana je za 15 mm te sad iznosi 761 mm.

SUV nudi i najbolji prostor za glavu u klasi u trećem redu. Visina prostora za glavu trećeg reda povećala se za 69 mm te sad iznosi 958 mm. Visina sjedala u trećem redu povećana je za 30 mm te sad iznosi 282 mm. Treći red sjedala nagnut je za 10 stupnjeva, što je također povećanje u odnosu na prethodnu generaciju.

 

Premium značajke povećavaju udobnost i praktičnost novog SANTA FE modela

Kako bi poboljšao korisničko iskustvo, potpuno novi SANTA FE opremljen je značajkama vrhunske udobnosti i pogodnosti, od kojih su neke prve u svijetu, prve u klasi ili vodeće u klasi.

Sjedalo za opuštanje u prvom redu s naslonom za noge omogućuje putnicima da se maksimalno opuste. Zaslon kontrole klime od 6,6 inča osjetljiv na dodir čini podešavanja grijanja i hlađenja još intuitivnijima.

U varijanti sa šest sjedala, sjedala drugog reda s električnim nagibom i naslonima za ruke pružaju putnicima na stražnjim sjedalima još veću udobnost. Sjedala s električnim preklapanjem i spuštanjem u drugom redu također nude mogućnost podešavanja kuta naslona za još bolje opuštanje.

Potpuno novi SANTA FE prvi na svijetu nudi dvostrani prostor za pohranu s više konzola koji mogu otvoriti putnici na prednjim i stražnjim sjedalima.

Kada pogled straga ometaju predmeti u prtljažniku, digitalni središnji retrovizor omogućuje vozaču da ipak vidi što se događa iza vozila te mu također pomaže pomaže da bolje vidi noću uz pomoć svjetlije slike.

Među ostalim praktičnim značajkama potpuno novog SANTA FE-a je njegov brzi dvostruki bežični sustav punjenja za pametne telefone. Uključen je i USB terminal tipa C (max. 27 W).

Osim toga, prva takve vrste, UV-C sterilizacijska ladica postavljena je na vrh pretinca za rukavice u SANTA FE-u, a omogućava jednostavnu sterilizaciju često korištenih predmeta, kao što su mobiteli, novčanici itd. Drugim riječima, UVC sterilizacija je tehnologija koja koristi UVC svjetlo za uništavanje klica i virusa.

OTA (over-the-air) ažuriranja održavaju sustave vozila u koraku s najnovijim softverom bez potrebe za posjetom Hyundaijevom servisnom centru.

Još jedna prva značajka u klasi je Digital Key 2 za pristup/pokretanje vozila i daljinsko upravljanje putem pametnog telefona korisnika, koristeći Near-field Communication (NFC), Bluetooth Low Energy (BLE) i Ultra-wideband (UWB) protokole.

 

Proaktivna pomoć vozaču i sigurnosne značajke

Potpuno novi SANTA FE opremljen je mnoštvom pomoćnih i sigurnosnih značajki u vožnji koje smanjuju uključenost korisnika i pružaju udobno, samouvjereno iskustvo vožnje, bilo da se radi o jednostavnom putovanju na posao ili vikend avanturi.

Forward Collision-Avoidance Assist 2 nudi upozorenje i hitno kočenje ako vozilo ispred iznenada uspori ili ako se otkrije opasnost od sudara sprijeda.

Lane Following Assist 2 koristi kameru postavljenu na vjetrobransko staklo koja pomaže u prepoznavanju zanošenja vozila i pri laganom upravljanju kako bi se vozilo vratilo u središte trake. New Driver Attention Warning (DAW) analizira pozornost vozača i daje upozorenja kada je potrebno.

Smart Cruise Control 2 koji se temelji na navigaciji pomaže u održavanju sigurne brzine dok vozite u zavojima. Highway Driving Assist 2 pomaže u održavanju postavljene brzine i udaljenosti od vozila ispred. Također, pomaže kod promjene voznog traka tijekom vožnje te pri centriranju vozila u voznom traku tijekom vožnje.

Među ostalim značajkama pomoći u vožnji i sigurnosti SANTA FE-a su Intelligent Speed Limit Assist, Rear View Monitor, Rear Cross-Traffic Collision-Avoidance Assist, Front/Rear Parking Distance Warning, Surround View Monitor, Remote Smart Parking Assist i Safe Exit Assist. One podrazumijevaju stražnji monitor i monitor s okružujućim pogledom, pametnu pomoć pri parkiranju, pomoć pri sigurnom izlasku, pomoć pri izbjegavanju sudara straga i slično.

 

Dvije pogonske opcije

U Europi će potpuno novi SANTA FE biti dostupan s dvije opcije pogona, uključujući 1,6-litreni Turbo Hybrid (Gamma III 1.6T GDI HEV – 6AT) ili benzinski 1,6-litarski Turbo Plug-in Hybrid (Gamma III 1.6T GDI PHEV – 6AT) s maksimalnom snagom motora od 160 KS i najvećim okretnim momentom od 27,0 kgf·m.

 

Potpuno novi SANTA FE kreće u prodaju u Europi u prvoj polovici 2024. godine

Potpuno novi SANTA FE izlazi u Koreji u drugoj polovici ove godine, a u Sjevernoj Americi i Europi u prvoj polovici 2024. godine.

“Originalni SANTA FE bio je naš prvi SUV u SAD-u. Danas imamo dobro poznat i cijenjen portfelj od 14 SUV modela koji uključuju motore s unutarnjim izgaranjem, električne, hibridne, plug-in hibridne i modele s vodikovim gorivnim ćelijama”, rekao je José Muñoz, predsjednik i globalni operativni direktor tvrtke Hyundai Motor. “S modelom SANTA FE 2024. nastavljamo s našom impresivnom transformacijom marke Hyundai i širom ponudom u SUV segmentu. Potpuno novi SANTA FE savršen je suputnik za svakodnevne avanture s modernim, premium dodirom.”

 

POGLEDAJ SPECIFIKACIJE VOZILA