Hyundaijev IONIQ 5 robotaxi bit će lansiran krajem 2023. godine
  • IONIQ 5 robotaxi ostvaren je u partnerstvu s Hyundai Motor Grupom, Motionalom i Aptivom
  • Uz niz senzora i softvera koji osiguravaju sigurno i zaštićeno upravljanje bez vozača, autonomna električna vozila su sigurna i za okoliš
  • IONIQ 5 robotaxi predstavlja veliki korak u automobilskoj industriji

Vodeći pothvat za autonomnu vožnju

Tvrtka Hyundai Motor najavila je lansiranje svog potpuno električnog robotaxi-ja temeljenog na IONIQ 5 modelu!  IONIQ 5 robotaxi ostvaren je u partnerstvu s Hyundai Motor Grupom, Motionalom i Aptivom, a označava vodeći zajednički pothvat za autonomnu vožnju.

Viva Las Vegas!

Najavni video ističe tehnologiju autonomne vožnje razine 4 i sigurnosne značajke IONIQ 5 robotaxi-ja, koji bi trebao biti lansiran krajem 2023. u Las Vegasu. Svjetska prijestolnica zabave, Las Vegas, privlači oko 42,5 milijuna posjetitelja godišnje, a mnogi posjetitelji se oslanjaju na taxi usluge prijevoza tijekom svog boravka.

Veliki korak u automobilskoj industriji

Las Vegas nudi sve vrste jedinstvene prednosti za testiranje i prikupljanje podataka robotaxi-ja. IONIQ 5 robotaxi predstavlja veliki korak u automobilskoj industriji sa svojih preko 30 naprednih senzora – kombinacijom kamere, radara i lidara, ugrađenim računalnim sustavom za sigurnu i pouzdanu navigaciju te mogućnosti prepoznavanja naselja, kamiona, billboarda i pješaka.

Nakon predstavljanja u Las Vegasu, IONIQ 5 robotaxi bit će dostupan Los Angelesu, a uskoro i u drugim velikim gradovima SAD-a i diljem svijeta.

Sigurnost za okoliš

Uz niz senzora i softvera koji osiguravaju sigurno i zaštićeno upravljanje bez vozača, autonomna električna vozila su sigurna i za okoliš. IONIQ 5 robotaxi podržava održivu mobilnost uz nultu emisiju ispušnih plinova.