Vođen emocijama: Unutrašnjost modela IONIQ 6 mijenja se prema vašem raspoloženju
  • Ambijentalna rasvjeta u dvije boje dodatno umiruje putnike s tehnologijom emocionalnog osvjetljenja
  • Postoje 64 opcije boja za oba područja i ukupno 4096 kombinacija gornjeg i donjeg osvjetljenja
  • Hyundaijevi dizajneri razvili su šest unaprijed odabranih atmosferskih dvobojnih tema emocionalnog osvjetljenja u suradnji sa stručnjacima za boje

Unutarnja rasvjeta koja djeluje umirujuće

Inovativni unutarnji prostor IONIQ-a 6 ima nekoliko praktičnih značajki koje olakšavaju iskustvo mobilnosti. Jedna od njih je njegova potpuno prilagodljiva dvobojna ambijentalna rasvjeta koja stvara prekrasno, umirujuće unutarnje osvjetljenje.

Hyundaijevi dizajnerski timovi inspirirani su karakteristikama stvarnog životnog prostora u kojem se atmosfera dana i noći može dramatično promijeniti. Kako bi to pretočili u IONIQ 6, usredotočili su se na stvaranje emocionalne atmosfere u automobilu koristeći različite vrste svjetala za koje su istraživači dokazali da doprinose poboljšanju mentalnog i fizičkog zdravlja.

Ambijentalna rasvjeta u dvije boje dodatno umiruje putnike s tehnologijom emocionalnog osvjetljenja. Rasvjeta koja komunicira s vozačem kroz različite funkcije jedna je od prepoznatljivih tehnologija osvjetljenja u IONIQ 6 modelu.

Speed ​​Sync osvjetljenje

IONIQ 6 također ima Speed ​​Sync Lighting mod koji mijenja svjetlinu prema brzini vozila. Kada se aktivira, unutarnja rasvjeta u prednjem redu postaje svjetlija povećanjem brzine. Ovo također služi kao korisna sigurnosna funkcija, vizualno prenoseći osjećaj brzine vozaču.

Dvobojna ambijentalna rasvjeta

Dvobojna ambijentalna rasvjeta omogućuje vozaču da prilagodi izgled i dojam unutarnje kabine postavljanjem boje osvjetljenja za gornji i donji dio obloga vrata zasebno. Postoje 64 opcije boja za oba područja i ukupno 4096 kombinacija gornjeg i donjeg osvjetljenja. Hyundaijevi dizajneri razvili su šest unaprijed odabranih atmosferskih dvobojnih tema emocionalnog osvjetljenja u suradnji sa stručnjacima za boje. Ovi stručnjaci uzeli su u obzir terapiju bojama koja se koristi za liječenje određenih mentalnih i fizičkih zdravstvenih stanja kroz boju rasvjete, kao i trendove interijera koji određuju boje rasvjete prema namjeni prostora.

Interaktivni LED upravljač

Umjesto tipičnog Hyundai amblema ‘H’, IONIQ 6 ima novi Parametric Pixel Light u središtu svog upravljača. Sastavljen od četiri točkaste LED diode koje predstavljaju slovo ‘H’ u Morseovoj abecedi, također omogućuje laku komunikaciju između vozača i vozila.

Dizajn usmjeren na kupca

Tehnologija osvjetljenja unutar IONIQ-a 6 još je jedan primjer Hyundaijevog pristupa dizajnu usmjerenog na kupca, u skladu s vizijom brenda Progress for Humanity. Koristeći rasvjetu kao značajku koja komunicira s vozačima i putnicima, električni streamliner predstavlja korak naprijed za električna vozila, nudeći emocionalno iskustvo vožnje električnim vozilom te osiguravajući udobnost privatnog prostora svakog vozača.